Tiramisu po Italsku

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • mascarpone
    • šlehačka
    • 15
      ks cukrářské piškoty rozpůlené
    • 200
      g cukr nebo 5 lžic medu
    • espresso či obyčejná káva přefiltrovaná přes dvakkrát přehnutý kapesník
    • hnědý rum či brandy - kapka
    • kakao holandské - neslazený kakaový prášek

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Do hlubší nádoby vložíme sýr, šlehačku a cukr (nebo med) a šlehačem vypracujeme tužší hmotu. Do zapékací misky postupně vrstvíme krém a piškoty, které před pokladením následující vrstvy krému pokapeme kávou a brandy. Poslední vrstvu ještě jednou pomažeme krémovou směsí a jemně zaprášíme kakaem.
2
Necháme alespoň 3 hodiny odležet, ale doporučuji jeden den.
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Cukrářské piškoty Espresso Hnědý rum Kakao Mascarpone Šlehačka

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.

Další doporučené recepty: