Thajské červené kari s rybou

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 20 minut
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      lžíce olej ne olivový
    • 350
      g rybí maso
    • 2
      hrnek kokosové mléko
    • 1
      lžíce thajská červená kari pasta
    • 1
      hrnek bambusové výhonky
    • 4
      ks lístky kafírové limety
    • 1
      hrnek bazalka
    • 1
      ks červená chilli paprička
    • 1
      lžíce rybí omáčka můžeme nahradit solí nebo vynechat

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Ve woku nebo na pánvi rozehřejeme olej, až začne kouřit. Přidáme kari pastu a za stálého míchání smažíme asi 1 minutu.
2
Přilijeme kokosové mléko a přivedeme k varu. Přidáme bambusové výhonky, rybí omáčku a lístky limety. Vaříme asi 4 minuty nebo až výhonky změknou.
3
Nakonec přidáme na kousky nakrájenou rybu a za občasného, opatrného míchání (aby se ryba nerozpadla) vaříme asi 3-5 minut, nebo až je ryba měkká.
4
Nakonec přidáme nahrubo natrhanou bazalku a podáváme s na nudličky nakrájenou chilli papričkou.
5
Poznámka autora: čím více kari pasty, tím více bude vaše jídlo ostřejší.
Zařazení: Maso Rybí Slovník pojmů

Komentáře k receptu

  • Anonym
    Anonym |

    28. 8. 2006 16:59

    tento recept dělám pravidelně e je opravdu výborný nebo se to dá udělat s kuřecíma prsama ne větší kostky a lilkem jinka přísady jsou stejné a je to taky moc mňam