Thaiské zelené kari

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 30 minut
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: SvaťaChef

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 5
      ks jarní cibulka
    • 4
      stroužek česnek i více
    • pórek 1/4
    • 3
      ks červená chilli paprička
    • 1
      hrst koriandr
    • 1
      ks zázvor čerstvý, asi jako palec
    • petržel plocholistá, čerstvá
    • 1
      ks limetka
    • 1
      lžička sladká sojová omáčka
    • 1
      dl panenský olivový olej
    • 1
      hrnek kokosové mléko
    • 1
      hrnek drůbeží vývar
    • 2
      hrst zelené fazolky
    • cibule 1/4

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Do mixéru dáme jarní cibulku, cibuli, pórek, koriandr, zázvor, petržel, česnek a chilli. Mixujte dokud nevznikne velmi jemná hmota. Přidejte olivový olej, sojovou om., šťávu z půlky limetky a kůru a ještě krátce mixněte. Jednu lžičku této hmoty nechejte a zbytek dejte do hrnce, zalejte vývarem (bujonem), kokosovým mlékem, přidejte fazolové lusky a vařte dokut fazolky nezměknou, dochutíme solí dle potřeby.
2
Můžete jíst jako vegetariáni s rýží, nudlemi, nebo si k tomu opečte na pánvi osolená kuřecí stehna (horní), pěkně zprudka kůžičkou dolů, pak pmalu 15 minut dodělejte a na závěr přidejte zbylou hmotu na kari, na každé kuřátko, lehce polijte medem, nechte pár minutku propéct a nasát aroma, pak už jen posipejte sezamovými semínky, zakápněte limetkou.
3
Foto časem dodám

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.