Těstoviny se špenátem

moje hodnocení:

4,1

hodnotilo: 15
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Věra z DC

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 500
      g těstoviny
    • 2
      lžíce rostlinný olej
    • cibule
    • sůl
    • 3
      česnek
    • 1
      zakysaná smetana
    • 300
      g špenátový protlak - mražený

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Na oleji zpěníme cibuli, přidáme rozmačkaný česnek, sůl, častečně rozmrazený špenát a podusíme asi 5 minut. Necháme trochu vychladnout a přimícháme zakysanou smetanu (již nevaříme).
2
Hned nalijeme na teplé, uvařené těstoviny promícháme a podáváme. Můžeme sypat strouhaným sýrem.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • janula001
    janula001 |

    29. 5. 2014 09:53

    Ani ne..

  • terezka
    terezka |

    20. 2. 2014 14:19

    Super jídlo.A hlavně zdravé.Tedy aspoň já tam nedávám smetanu.Tím pádem toho můžu sníst o něco více.Dělám i kuskus se špenátem.Tyto jídla nevypadají nějak vábně,ale jde přeci o to, že jsou velmi zdravá a i levná.Špenát stojí pár korun a kvalitní těstoviny kolem 20-25kč za 500g.Já od té doby co do podobných jídel nedávám smetanu,nemusím se hlídat, co se týče váhy. ;-) stejně mi nikdy nedělala dobře a tak jí v jídle vůbec nepostrádám. :-)

  • Hani
    Hani |

    23. 5. 2013 19:43

    Pěknej blevajz :-$

  • 2hh18
    2hh18 |

    23. 5. 2013 08:33

    Snad už druhá fotografie vypadá chutněji :-)

  • 2hh18
    2hh18 |

    23. 5. 2013 08:17

    Na uvedené fotce to vypadá hrozně. Těstoviny děláme stejným postupem, ale vypadají lépe. Dodám fotografii našeho výtvoru :-)

  • lada
    lada |

    9. 12. 2012 16:36

    ja jednou z nouze delala michana vajicka s tunakem - takze tato kombinace mi vazne divna neprijde :D

  • fouk
    fouk |

    22. 10. 2012 12:42

    hrůza

  • Artemie
    Artemie |

    21. 6. 2012 13:51

    pravda :-D

  • XXX
    XXX |

    9. 10. 2011 13:56

    už jste někdy měli špenát? jak může být tolik barbarů, kteří vaří tyhle sračky..proti gustu atd., ale když je někdo prase a neumí vařit, tak ať se k tomu vůbec nemotá - tohle je klasika gastronomie v česku "částečně rozmrazený špenát".."přidáme kostku bujónu".."dochutíme kečupem" :-X :-D

  • lubor
    lubor |

    16. 8. 2011 11:01

    presne nevyzeraju dobre skuste tieto http://recepty.pozri.sk/recept-cestoviny-so-spenatom-251 :-))

  • Adina V.
    Adina V. |

    27. 10. 2010 14:10

    Vypadá to trošku "vražedně";D

  • Dagmar Dvořáčková
    Dagmar Dvořáčková |

    3. 6. 2008 19:04

    Toto jídlo dělám podobně - špenát + kostka masoxu+ větší množství česneku, pepř -promíchat s uvařenými těstovinami - zapeču v troubě - proliju rozkvedlaným vajíčkem a posypu strouhaným sýrem - dále peču v mírné troubě tak, aby se srazilo vajíčko. Všem moc chutná:-)

  • vilda babič
    vilda babič |

    18. 3. 2008 14:21

    výborný !!!

  • flora
    flora |

    17. 2. 2008 00:04

    mňam :) fakt výborný, snědl i přítel, který nemá rád cokoliv zelenýho :-D

  • ranep
    ranep |

    2. 4. 2007 13:28

    Někomu to možná bude připadat divné, ale nebojte se a zkuste přimíchat plechovku tuňáka - je to delikatesa.

  • bebe
    bebe |

    16. 7. 2006 10:01

    Je to fakt vynikající!!! Už jsem to zkoušela několikrát a s Nivou to nemá chybu..

  • Agny
    Agny |

    2. 5. 2006 14:47

    Tak už jsem si dlouho nepochutnala.Od teď je budu vařit pravidelně. Díky

  • Dee
    Dee |

    11. 4. 2006 11:20

    Já jsem místo těstovin podával gnochi - to jsou takové ty mušličky z bramborového těsta a bylo to super.

  • Jana Steinerova
    Jana Steinerova |

    24. 1. 2006 01:43

    Moc dobre jidlo, vsem chutnalo

  • Silvia Hartlová
    Silvia Hartlová |

    6. 7. 2005 13:12

    A když se k tomu ještě přidá Niva (méně to pak posolit), to je taky mňamka.

  • HANKA
    HANKA |

    6. 3. 2005 12:04

    Opravdu dobrý,rychlý oběd.

  • Verka Martinkova
    Verka Martinkova |

    18. 7. 2004 13:50

    Tento recept je opravdu vynikajici, sice nevypada nejak moc lakave, ale kdyz se k nemu pridaji jeste orestovane a nalozene kousky kureciho masa, tak je to primo k sezrani:-) zkuste to.