Těstoviny s tuňákem

moje hodnocení:

4,9

hodnotilo: 10
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Na oleji necháme zesklovatět cibulku a přidáme tuňáka, kterého jsme před tím nechali okapat. Za stálého míchání prohřejeme a přidáme Lučinu. Jakmile se Lučina rozpustí, přidáme smetanu, necháme provařit a přidáme hrášek s kukuřicí a dochutíme solí a pepřem.
2
Podle potřeby můžeme zahustit trochou škrobové moučky rozmíchané ve vodě. Pokud ale použijeme hustější smetanu jako je např. smetana na vaření od Ramy, pak není nutné dohušťovat. Nakonec promícháme s těstovinami.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • iper
    iper |

    8. 3. 2011 13:40

    S tou lučinou je to moc dobrý nápad :-) Měla jsem jen tuňáka v oleji, takže cibulku jsem dělala na oleji z tuňáka, použila jsem 100 g lučiny, smetanu už jsem nepřidávala, bylo to tak akorát na půl balíčku těstovin. Dětem i mně moc chutnalo. Hrášek mi tam přišel možná trochu zbytečný, příště zkusím místo něj nějakou aromatickou bylinku (rozmarýn nrbo tymián). Jo, a ještě jsme na talíři pokapali citronem, to jídlo příjemně osvěžilo ;-)

  • Michaela Vaverková
    Michaela Vaverková |

    1. 2. 2010 16:06

    Je to velice zajímavý recept.Místo kukuřice jsem tam dala baby karotku a bylo to moc dobré.

  • Šárka Rudlová
    Šárka Rudlová |

    25. 4. 2009 15:01

    Mňamka a ta smetana se ani nemusí přidávat, já jsem dala jen tuňáka, půl Lučiny (v krabičce) a hrášek a kukuřici. Je to moc dobré, jednoduché a rychlé.

  • Ondřej Belousek
    Ondřej Belousek |

    2. 10. 2007 19:33

    Je to fakt dobrý, ještě přidat trochu tvrdýho sýra před koncem a je to pro gourmety...

  • Lucie K.
    Lucie K. |

    4. 10. 2006 14:15

    Výborné,chutnalo nám,smetanu jsem sice neměla od Ramy,ale zahušťovat jsem nemusela.

  • Anonym
    Anonym |

    10. 3. 2006 21:05

    Dobré to je i jen s tuňákem na cibuli a se smetanou a s oreganem. Bohatě to stačí.

  • klaudia
    klaudia |

    16. 2. 2006 20:09

    vynikajuce, dokonca chutilo aj v USA :-)

  • Marie Svobodová
    Marie Svobodová |

    12. 12. 2005 20:14

    Opravdu velmi dobré, smetanu a Lučinu jsem neměla a nahradila kys. smetanou a neochuceným pomazánkovým máslem

  • jana
    jana |

    12. 12. 2005 12:50

    V receptu je možné Lučinu úplně vynechat. V poslední době to tak dělám, právě proto, že to není tak tučné a na chuti to nijak výrazně neubere. Taky se dá místo smetany na vaření použít zakysaná smetana.

  • Ivka
    Ivka |

    18. 11. 2005 10:21

    je to vynikajici..misto kukurice a hrasku jsem dala cerstvou petrzelku a bylo to šmakující..:-))rychle a dobre...

  • Michal Tržický
    Michal Tržický |

    26. 10. 2005 14:00

    Nahradil jsem Lucinu, kterou moc nemusim Nivou a taky to nejni nejhorsi ;o)

  • kin1
    kin1 |

    15. 3. 2005 15:36

    toto je opravdu vynikající recept!je sice možná zbytečně tučnější (zvláště při použití Lučiny a smetany), ale kdo nemá problém s nadváhou, jistě tak skvělé chuti neodolá... doporučuji!