Těsto mnoha tváří

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Třeme tuk s cukrem a postupně přidáváme jednotlivá vejce, nakonec lehce vmícháme prosátou mouku s práškem do pečiva.
2
Toto základní těsto pak můžeme použít např. jako:
3
Jablkový dort: těsto lžící nandáme na pečící papír nebo do vymazané a moukou vysypané větší dortové formy (asi 32 cm) nebo menšího plechu. Jablka oloupeme a nakrájíme na měsíčky a zapichujeme je do těsta obloučkem nahoru těsně vedle sebe. Pečeme 30 min. při 175 °C. Pak můžeme ohřát meruňkovou marmeládu a po upečení povrch lehce potřít, případně ještě posypat plátky mandlí.
4
Čokoládové měsíčky: do základního těsta přidáme 2 vrchovaté lžíce kakaa, těsto rozetřeme na pečící papír nebo dobře vymazaný a moukou vysypaný plech, pečeme asi 20 min na 175 °C. Po upečení ještě horké potřeme citronovou polevou, do které jsme přidali kousek bílku, aby se probělila a od kraje plechu vykrajujeme kulatou formičkou nebo skleničkou měsíčky (pořád nahoru nad sebou) a na každý měsíček přilepíme půlku vlašského ořechu. Musíme pracovat rychle dokud je těsto teplé a dokud poleva lepí.
5
Bábovka: přidat kakao nebo kokos, čokoládu, rozinky atd.
6
Broskvové chlebíčky: upéci ve formě na srnčí hřbet, po upečení pokrájet na plátky, potřít džemem, obložit plátky broskví a zdobit šlehačkou.
7
Řezy: upéci na plechu, nakrájet pruhy, spojovat krémem nebo šlehačkou atd.
8
Zcela jistě si i vy vymyslíte další využití tohoto univerzálního těsta.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.

Abecední seznam: