Švestky s jablky

moje hodnocení:

4,0

hodnotilo: 1
doba přípravy: 20 minut
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: J.Tereza

Suroviny

Vložit do nákupu
    • švestky
    • jablka
    • hnědý rum
    • 300
      g cukr na 1 l vody, může být i více, podle chuti

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Vodu s cukrem povaříme 10 min. a potom do ní dáme povařit na 3 min. čtvrtky jadřinců zbavených jablek (slupka může zůstat).
2
Jablka vyjmeme a skládáme do sklenic tak, aby sahaly do poloviny.
3
Do té stejné vody vložíme rozpůlené švestky, necháme přejít varem a ihned vyjmeme a doplníme sklenice.
4
Ovoce zalijeme horkým sirupem, navrch dáme 1 lžíci rumu, uzavřeme a dáme do deky až do vychladnutí.

Komentáře k receptu

  • Jana Tomčíková
    Jana Tomčíková |

    24. 5. 2006 15:27

    Moje mamka podobně zavařuje i hrušky, na celou sklenici hrušek dá nahoru kvůli barvě a lepší chuti jednu rozpůlenou švestku.Je to moc dobré.

  • Pavlína Svitáková
    Pavlína Svitáková |

    24. 5. 2006 10:45

    Dva kompoty jedním vrzem.A když se dá kompot do koláče tak budou taky dva.Pro dva lidi,co nesní celý kompot je to bezva nápad!!!Dííík.

  • Airan
    Airan |

    24. 5. 2006 10:19

    Jeee, Terezko, to se mi libiiiii...a kdyz je tam i ten rum:-) Dekuji za receptik.