Švédská roštěnka

moje hodnocení:

3,0

hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 5
      ks roštěná
    • 150
      g cibule
    • 30
      g sardelová pasta Nebo sardelových řezů
    • 0,3
      l zakysaná smetana
    • 100
      g máslo
    • 150
      g nakládané okurky
    • 50
      g hladká mouka

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Roštěnky mírně naklepeme a okraje nařízneme, aby se při dušení nekroutily. Roštěnky potřeme sardelovou pastou, lehce opepříme, obalíme v hladké mouce a osmahneme na rozehřátém másle. Přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, kterou rovněž osmahneme. Podlijeme vodou nebo vývarem a pozvolna dusíme doměkka. Krátce před dohotovením zalijeme kysanou smetanou a prohřejeme.
2
Do přecezené omáčky přidáme na plátky nakrájené okurky. Podáváme s opékanými brambory.

Komentáře k receptu

  • Zdena z JM
    Zdena z JM |

    11. 3. 2009 09:56

    Já dělám občas závitky (z jakéhokoliv masa) plněné krabími tyčinkami.

  • Gábina H
    Gábina H |

    11. 3. 2009 09:44

    Myslím, že to není nic neobvyklého. Naše mamka dává sardelovou pastu do ptáčků. Podobné kombinace např. zde http://recepty.cz/recept.asp?id_receptu=JPDNCRQ9&id_kategorie=JNLMMNO3 http://recepty.cz/recept.asp?id_receptu=JPRRERG5&id_kategorie=JNLMMNO3 http://recepty.cz/recept.asp?id_receptu=JNNQOMHNI5&id_kategorie=JNLMMNO3 http://recepty.cz/recept.asp?id_receptu=JONNJSC3&id_kategorie=JNLMMNO3

  • marie nezlakova
    marie nezlakova |

    11. 3. 2009 07:53

    Všechny ingredience používám.Ale tato kombinace mi nahnala husí kůži.Ráda bych ochutnala,ale odvahu vyzkoušet to,nemám.Máte někdo zkušennosti s touto kombinací:rybina s hovězím?Prosím podělte se se mnou.Třeba najdu odvahu.