Super karbanátky

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: J.Tereza

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 500
      g mleté maso
    • 1
      ks žemle starší
    • 1
      ks cibule
    • 1
      ks vejce
    • 2
      lžička pikantní hořčice
    • 16
      plátek anglická slanina cca 80g
    • olej
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      špetka pepř mletý
    • 200
      ml smetana
    • 250
      ml vývar
    • 3
      lžíce solamyl (bramborový škrob)

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Smícháme maso, 1 nadrobno nakrájenou cibuli, namočenou a vymačkanou žemli, vejce, hořčici a dobře promícháme. Osolíme, opepříme. Zformujeme 8 karbanátků vysokých asi 3 cm a každý ovineme 2 plátky slaniny (pokud se slanina odbaluje, připneme ji párátkem). Na pánvi na oleji opékáme asi 6 min. z každé strany. Vyjmeme a udržujeme teplé.
2
Výpek zalejeme smetanou a vývarem a 3 min. povaříme. V trošce vody rozmícháme solamyl a omáčku zahustíme. Osolíme. Karbanátky podáváme polité omáčkou, jako příloha brambory.

Komentáře k receptu

  • Tereza Jarčušková
    Tereza Jarčušková |

    5. 6. 2006 07:20

    Opekáme pomaly, nie prudko, aby sa fašírky prepiekli aj zvnútra. Ak je slaninka pekne prerastaná, je to v poriadku. A výpek kľudne sa dá zahustiť múkou, komu čo viac chutí : )))

  • cookie
    cookie |

    2. 6. 2006 16:19

    Paní Terezo, vaše recepty mám vcelku ráda, Ale tento mě opravdu zarazil. Nedovedu si představit tu tenkou slaninu po 6 minutách opékání a ten výpek bych asi zaprášila moukou, než potom zahustila škrobem.