Šumavský hubník

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 3
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Ladia

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 6
      ks rohlík
    • 60
      g sušené houby
    • 60
      g krupice
    • 250
      ml mléko
    • 2
      ks vejce
    • 1
      ks cibule
    • 3
      lžíce sádlo
    • 1
      stroužek česnek
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Houby namočíme na půl hodiny a uvaříme doměkka. Rohlíky rozlámeme, zalijeme mlékem, přisypeme krupici, houby s trochou vývaru a osmaženou cibulku s česnekem. Hmotu nalijeme do vymazaného pekáčku zvolna upečeme dozlatova. Podáváme s kysaným zelím teplé nebo studené.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Jan Němec
    Jan Němec |

    29. 12. 2010 14:31

    Já ho mám rád ale jsem jediný z rodiny tak že si ho můžu sníst sám

  • milena kubikova
    milena kubikova |

    21. 11. 2007 19:28

    je to vyborne.....zabudla som sledovat variace huby, tak som uplne prisla o vyvar. premyslala som cim urobim tomu chut a tak som vsypala do zmesy hribovu omacku v prasku. nastastie bol tento rok fakt bohaty na hriby, takze nemusim s nimi setrit....rozhodne budem opakovat.

  • Katka
    Katka |

    20. 11. 2007 12:01

    Výborné! Právě jsem upekla, potřebovala jsem spotřebovat zbylé víkendové pečivo :-). Mám tentýž recept od mamky, jen s větším poměrem surovin, a celá rodinka si tuhle mňamku oblíbila. Skvělá rychlovka pro návštěvy ohlášené na poslední chvíli.

  • Anonym
    Anonym |

    27. 3. 2007 15:44

    Houbám zdar!Znám a děláme docela často,nejlepší je z čerstvej praváků.Vřele všem milovníkům hub doporučuji!jituš

  • tatka
    tatka |

    9. 1. 2006 18:48

    My to děláme i z hub z mrazáku, zrovna předevčírem ho manželka udělala, a mněl jsem co dělat, abych zachránil poslední 2 kousky. Výborné.