Štrůdl - jednoduchý a křehký

moje hodnocení:

4,7

hodnotilo: 3
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: suchopah

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 350
      g hladká mouka
    • 250
      g ztužený tuk Omega
    • 1
      lžíce ocet
    • 1
      ks vejce
    • 12
      lžíce voda

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Tuk nastrouháme do mouky na hrubém struhadle, přidáme ostatní přísady a prohněteme v těsto. Necháme ztuhnout v lednici, pak vyválíme 4 placky, které plníme (klasicky - jablka, skořice, rozinky, ořechy apod.). Zavineme, můžeme ještě potřít žloutkem nebo obyčejnou vodou. Pečeme dozlatova cca 40 min při 180 °C.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • dublin.in
    dublin.in |

    9. 8. 2011 15:40

    Štrůdl je výborný, ale trošku jsem si těsto upravila. Místo vody jsem přidala mléko a místo octu lžíci citronu. :-)

  • Rena
    Rena |

    13. 2. 2007 20:02

    Těsto na tento závin může mít i jednodušší složení.300 g hladké mouky,1 Omega,13 lžic vody.Výsledek této levnější varianty je prakticky stejný.

  • Tereza Martínková
    Tereza Martínková |

    5. 11. 2006 14:37

    Tento štrůdl taky dělám již několik let a mohu jen doporučit, s těstem se výborně pracuje.

  • j.
    j. |

    2. 11. 2006 13:47

    Místo vody dávám pivo a je to skvělý.

  • Eva
    Eva |

    2. 11. 2006 13:15

    Tento štrůdl děllám nejraději, u nás se po něm jen zapráší.

  • Hana Rožníčková
    Hana Rožníčková |

    1. 11. 2006 09:37

    Přesně tento štrůdl dělám už několik let, je výborný, těsto se nádherně vyvaluje.