Staročeské hovězí na jalovci

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Pastis

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 500
      g hovězí maso
    • 1
      ks cibule Větší
    • 200
      g slanina
    • 0,5
      l hovězí vývar
    • 10
      ks jalovec Kuliček
    • 2
      ks bobkový list
    • instantní jíška Hnědá
    • 1
      dl červené víno
    • koření - divočina
    • olej
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Slaninu rozškvaříme s olejem a na ni osmažíme cibulku do zlatova. Hovězí opečeme na cibuli. Podlijeme 1/2 litrem vývaru a přidáme jemně umletý jalovec a bobkový list. Dusíme do měkka. Po otevření hrnce do šťávy vmícháme jíšku a ochutíme. Na závěr přidáme trochu červeného vína a na oleji zpěníme koření Divočina a ještě chvíli provaříme.
2
Použijeme-li tlakový hrnec, doba dušení se zkrátí na 40 minut.

Komentáře k receptu

  • Pastis Petite
    Pastis Petite |

    21. 5. 2007 17:10

    Zrovna včera jsem to dělala s těmi 10 kuličkami a dokonce se mi to zdálo málo "divoké." Ale všichni víme, že každé jídlo je o individuální chuti. Díky za příspěvek. PP

  • Zdeňka Korábová
    Zdeňka Korábová |

    21. 5. 2007 14:10

    Recepz se mi líbí, jen 10 kuliček jalovce a ještě umletého se mi zdá moc - už jednou jsem takto zkazila jídlo a jsem na jalovec opatrná - máte to vyzkoušené?