Špízy s růžičkovou kapustou

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Věra z DC

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      ks klobása
    • 200
      g tvrdý sýr
    • 250
      g růžičková kapusta
    • žampiony
  • Těstíčko
    • 0,3
      l mléko
    • hladká mouka
    • 1
      ks vejce
    • grilovací koření
    • pepř mletý
    • sůl
    • cibule jemně sekaná

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Nejdříve si uděláme hustší těstíčko z mléka, vejce, hladké mouky, ochutíme grilovacím kořením, dle potřeby pepř a sůl a vmícháme jemně sekanou cibulku. Necháme asi 15 minut odpočinout. Mezitím si uvaříme vodu, osolíme a do vroucí dáme růžičkovou kapustu na 8-10 minut povařit (počítáme od doby varu).
2
Dále si nakrájíme na silnější plátky asi 0,5-1 cm) klobásu, sýr a žampiony a střídavě s povařenou růžičkovou kapustou napichujeme na špejli. Připravené špízy obalíme ze všech stran v těstíčku a hned dáváme do rozpáleného oleje. (Špízy můžeme z těstíčka ještě obalit ve strouhance a potom smažit).
3
Osmažíme do zlatova a podáváme s bramborem a zeleninovým salátem. Kdo má rád, může si dát např. tatarskou omáčku nebo kečup. Na talíři posypeme zelenou petrželkou.

Komentáře k receptu

  • Zdenka Jaklová
    Zdenka Jaklová |

    23. 11. 2006 16:42

    Recept mne zaujal, chystám se ho vyzkoušet.