Špenátový závin II.

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 3
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: J.Tereza

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Na trošce oleje podusíme špenát, dokud se nevydusí voda. Přidáme prolisovaný česnek, semena, smetanu, pepř a nakrájenou Nivu. Mícháme na slabém ohni, dokud se Niva nerozpustí. Odstavíme, vmícháme vejce a strouhaný sýr a necháme vychladnout. Pokud je třeba, dosolíme.
2
Listové těsto vyválíme na plát silný 5 mm, rozetřeme špenátovou náplň, stočíme do rolády. Potřeme vajíčkem a pečeme asi při 180 °C 30-35 min. Upečený závin ihned potřeme máslem. Podáváme teplý, ale můžeme podávat i studený.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Christel
    Christel |

    17. 9. 2011 13:14

    Je to výborné! Dělám to bez piniových oříšků, ty mi tam nějak neseděly, ale jinak opravdu skvělé! Pokud je to na někoho příliš těžké, dají se k tomu udělat vařené brambory.

  • Marsí
    Marsí |

    12. 5. 2006 13:39

    Terko určitě...balkán je o dost slanější a takový ...prostě jiný...:o))

  • Tereza Jarčušková
    Tereza Jarčušková |

    12. 5. 2006 12:45

    S balkánom je to asi výraznejšej chuti ako s fetou, nie ?

  • Marsí
    Marsí |

    12. 5. 2006 09:45

    Určitě to bude dobrota...dělám trošku jiný- dávám špenát bez vajíčka + osmahlý pórek na kolečka a sypu rozdrobenou fetou ( popř. balkánem). Móc dobré.

Poslední navštívené:

Abecední seznam: