Špagety ala karbonára

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Clerenc

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      ks vejce
    • 3
      lžíce sýr
    • 1
      špetka petrželka oregáno
    • 2
      lžíce máslo
    • 150
      g uzený bůček nebo slanina
    • 1
      ks cibule
    • 0,5
      sklenice bílé víno

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Vejce rozmícháme se strouhaným parmazánem a špetkou petržele. Na pánvi s trochou másla osmažíme uzený bůček nebo slaninu. Přidáme nakrájenou cibuli a vše lehce osmažené zalijeme bílým vínem. Uvaříme špagety, dáme je do mísy s vejcem a sýrem. Přidáme slaninu a promícháme.

Komentáře k receptu

  • Anonymous
    Anonymous |

    3. 2. 2017 21:28

    Karbonara je muj nejoblibenejsi druh spaget

  • Martin Klaudy
    Martin Klaudy |

    9. 9. 2006 17:51

    Jsem z toho trochu rozpačitý a ital by se asi rovnou zastřelil.Správně se ke slanině s cibulí přidává víno,ale po jeho odpaření se vše zalije smetanou a nechá přejít varem,tím vše trochu zhoustne,pak se vmíchají špagety,odstaví z plotny a promíchají a do toho se vmíchají žloutky,ne celá vejce! Tím,že se následně vše smíchá se žloutky tepelně upraví,teprve potom se sype parmezán.