Šmorna z vajec

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 30 minut
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 0,3
      l mléko
    • sůl
    • 5
      ks vejce
    • hladká mouka dle potřeby
    • máslo
    • moučkový cukr

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Mléko, sůl, vejce a hladkou mouku smícháme - těsto je podobné palačinkovému a vlijeme ho do kastrolu na rozpálené máslo.
2
Necháme chvilku opékat, pak roztrháme a opékáme ze všech stran. Kousky my měly být i uvnitř propečené a měly by mít místy zlatavé kůrčičky.
3
Na talíři posypeme práškovým cukrem a podáváme s kompotem.
4
Měl by se dodržet počet vajec na toto množství mléka, protože díky vejcím se bude těsto po upečení jakoby třást (trošku jako sulc), jinak by těsto bylo i po upečení mazlavé. Platí zde - čím víc vajec, tím lepší.

Komentáře k receptu

  • anonym
    anonym |

    20. 10. 2005 13:23

    Vcera jsem tuto dobrutku zrovna delala k veceri mam ten stejny recept akorat pouze se dvema vejci zloutky a bilky zvlast. Moc dobre.