• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Články
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
  • Zapomenuté heslo Založit nový účet
  • Recepty.cz - logo
    Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
    Vložit recept
    Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Příležitosti
    • Recepty.cz
    • Smetanové věnečky
    Napište svůj komentář k receptu

    Smetanové věnečky

    autor: Marsí
    0.0
    moje hodnoceni
    0.0
    hodnotilo: 0
    doba přípravy: neuvedeno
    počet kalorií: neuvedeno
    Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
    Smetanové věnečky
    Nahrát fotku
     

    Suroviny

    počet porcí: neuvedeno
      • 100
        g hladká mouka
      • 100
        g škrobová moučka (Dávám Solamyl)
      • 50
        g hera
      • 50
        g moučkový cukr
      • 150
        g zakysaná smetana
    • Na potření
      • 1
        ks žloutek
      • 1
        lžíce sladká smetana Nebo šlehačka
    • Na posyp
      • cukr krystal

    Postup přípravy receptu

    1
    Smícháme mouku, škrob, přidáme změklou Heru, cukr a kysanou smetanu a stylem patlámo dobře vše propracujeme. Zabalíme do folie (mikrotenový sáček nebo alobal, je to fuk) a necháme alespoň hoďku vychladit. Nic se neděje, pokud na to zapomeneme a necháme do druhého dne. Těsto pak na pomoučeném vále vyválíme na tlustší placku (cca 4-5 mm) a formičkou (nejlépe kytičkou s dírkou) vykrajujeme tvary. Klademe na plech vyložený pečícím papírem. Žloutek smícháme se lžící smetany a vykrojené tvary, tím před pečením potíráme. Posypeme hrubým cukrem a pečeme cca 10-15 minut do zrůžovění. Trouba je předehřátá cca na 200 °C (já to peču od oka).
    2
    **Poznámka**: jestli nemáte hrubý krystalový cukr a nebo si vyrazíte na něm plombu jako já, tak doporučuji posypat jakýmikoli sekanými oříšky :-)
    Podělte se s přáteli o recept

    Podobné recepty

    Věnečky

    Věnečky

    Arašídové věnečky

    Arašídové věnečky

    Mandlové věnečky

    Mandlové věnečky

    Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

    Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
    Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

    Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

     

    Komentáře k receptu

    • Jarka L.
      Jarka L. | 24. 11. 2007 00:07

      Tak tenhle typ cukroví ze solamylu a zákysu ještě ve sbírce nemám. Vypadá zajímavě, vyzkouším a pak zde hodím řeč.

    • Marsí
      Marsí | 22. 11. 2007 11:40

      Gábi popravdě řečeno nemám...:-(...na vánoce se u nich jí "Boží chléb", na něj recept bohužel také nemám a dělám ze sladkého jen "Lukumades" sladké kuličky polévané medem a sypané sezamem, ale ty jen, když si řekne manžel, páč pro mně je to moooc sladké..:-)) na vánoce jedí hodně sušené ovoce, ale mrknu se po světě a nebo napíšu do Řecka, snad něco pošlou..:-))

    • Gábina H
      Gábina H | 22. 11. 2007 11:27

      Marsí, nemáte nějaké recepty na typické řecké vánoční cukroví?

    Vyberte, co chcete vytisknout
    Kategorie: Nejlepší dezerty Vánoční cukroví
    Moučníky Cukroví Pečení Chlazení Vánoce Slovník pojmů
    Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krystal Hera Hladká mouka Moučkový cukr Škrobová moučka Sladká smetana Zakysaná smetana Žloutek
    Podělte se s přáteli o recept

    Mohlo by vám zachutnat

    Třešňový džem s rybízem

    Třešňový džem s rybízem

    Pečený česnek

    Pečený česnek

    "Low Temperature" - Roastbeef

    "Low Temperature" - Roastbeef

    Zapečený lilek  (nejen) s rýží

    Zapečený lilek (nejen) s rýží

    Hovězí kostky v pivním sosu s cibulkou

    Hovězí kostky v pivním sosu s cibulkou

    Halušky s brynzou

    Halušky s brynzou

    Celerová krémová polévka

    Celerová krémová polévka

    (nejen) Hořčicové řízky

    (nejen) Hořčicové řízky

    Bylinkový krůtí guláš se žampiony

    Bylinkový krůtí guláš se žampiony

    Doporučujeme

    45 minut
    Polévka z pečeného květáku

    Polévka z pečeného květáku

    50 minut
    Kotlety plněné kysaným zelím

    Kotlety plněné kysaným zelím

    20 minut
    Salát se sázenými vejci

    Salát se sázenými vejci

    45 minut
    Buchtičky s krémem

    Buchtičky s krémem

    40 minut
    Langoše s avokádem a lososem

    Langoše s avokádem a lososem

    15 minut
    Fazolový salát s rajčaty

    Fazolový salát s rajčaty

    90 minut
    Hrnečková pomerančová bábovka

    Hrnečková pomerančová bábovka

    30 minut
    Jarní šakšuka

    Jarní šakšuka

    150 minut
    Hovězí po burgunsku

    Hovězí po burgunsku

    Poslední sledované recepty

    41
    Jednoduchá rajská omáčka
    Jednoduchá rajská omáčka
    40
    Karlovarský knedlík
    Karlovarský knedlík
    37
    "Orgasmus"
    "Orgasmus"
    28
    Holandský řízek - sekaný vepřový řízek se sýrem
    Holandský řízek - sekaný…
    27
    Bramborové knedlíky
    Bramborové knedlíky

    Zajímavé články

    French toast neboli pavézky: Vznešenou snídani připravíte i ze zbytků!
    French toast neboli pavézky: Vznešenou snídani…
    Porchetta: Za masovou roládu po italsku vám rodina udělí řád zlaté vařečky!
    Porchetta: Za masovou roládu po italsku vám…
    Mini Pavlova: Recept a galerie nejkrásnějších dortíků, které miluje celý svět!
    Mini Pavlova: Recept a galerie nejkrásnějších…
    Skromná výzva: Uvařte pro celou rodinu do 50 Kč za chod
    Skromná výzva: Uvařte pro celou rodinu do 50 Kč…
    Guláš z vepřového masa: Jak na ten nejlepší a co jste o jeho historii nevěděli
    Guláš z vepřového masa: Jak na ten nejlepší a co…

    Sledujte nás

    AHA.cz Stylista si posvítil na moderátorky: Jak dopadla Borhyová a spol.?

    Stylista si posvítil na moderátorky: Jak dopadla Borhyová a spol.?

    AHA.cz Liškova bývalka změnila vzhled: Boková k nepoznání!

    Liškova bývalka změnila vzhled: Boková k nepoznání!

    AHA.cz Nedělní Aha! 28.2.2021

    Nedělní Aha! 28.2.2021

    Dáma.cz Slavné ženy po padesátce, které se svlékly: Jaké krásky odhalily své tělo?

    Slavné ženy po padesátce, které se svlékly: Jaké krásky odhalily své tělo?

    Dáma.cz Takhle byste nikdy neměli začít hubnout. 7 chyb, kvůli kterým to nezvládnete

    Takhle byste nikdy neměli začít hubnout. 7 chyb, kvůli kterým to nezvládnete

    Ženy.cz Inspirace z Instagramu: Svetr, který nikdy nemůže vyjít z módy

    Inspirace z Instagramu: Svetr, který nikdy nemůže vyjít z módy

    Maminka.cz Kila po porodu neřeším, jsem ženská, ne chrastítko, říká modelka Aneta Vignerová

    Kila po porodu neřeším, jsem ženská, ne chrastítko, říká modelka Aneta Vignerová

    Reflex.cz Minářovo hnutí se vyčerpalo: Zaplnili Letnou, volební šance se rozplývají

    Minářovo hnutí se vyčerpalo: Zaplnili Letnou, volební šance se rozplývají

    E15.cz Místo břízolitu dřevo. Chata z „osmdesátek“ po rekonstrukci připomíná ptačí budku

    Místo břízolitu dřevo. Chata z „osmdesátek“ po rekonstrukci připomíná ptačí budku

    Abecedazahrady Kávovary, překapávače, vakuum: Přístroje na kávu, které připraví pořádné kafe

    Kávovary, překapávače, vakuum: Přístroje na kávu, které připraví pořádné kafe

    • Recepty.cz
    • Smetanové věnečky
     
    • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
    • Autorská práva k publikovaným materiálům
    • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
    • Informace o zpracování osobních údajů
    • Cookies
    • Nastavení soukromí