Smažené houbové plátky

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 90 minut
počet porcí: 8 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 3
      ks vejce
    • 300
      g jemná strouhanka
    • 500
      g hladká mouka
    • 1
      sklenice majonéza
    • 4
      lžíce kečup - jemný
    • 2
      kg brambory
    • 2
      kg žampiony
    • sůl
    • 3
      ks citron

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Nejprve oloupeme brambory a dáme je vařit. Trochu je posolíme a vaříme 20 minut. Žampiony pečlivě okrájíme a omyjeme. Potom je nakrájíme na tlustší plátky.
2
Připravíme si tři talíře. Na první rozklepneme vajíčka, na druhý nasypeme mouku a na třetí dáme strouhanku. Dáme si rozehřát pánev. Postupně obalujeme plátky ve všech třech talířích a dáme je smažit do měkka.
3
Až osmažíme všechny plátky a brambory budou uvařené, můžeme servírovat.
4
Podáváme s majonézou pokapané citronem a kečupem, můžeme ozdobit listem salátu.
5
Přeji dobrou chuť!

Komentáře k receptu

  • Jitka
    Jitka |

    12. 3. 2013 19:00

    Už vidím, jak se někdo krájí s žampiony, ty se přece obalují celé nebo půlky. A nepoměr množství potravin je taky děsný.