Smažené grundle s rajčatovou omáčkou

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 600
      g ryby GRUNDLE (mražené)
    • 120
      g hladká mouka
    • 1
      lžička chilli papričky -mleté
    • 1
      lžička mletá sladká paprika
    • pepř mletý
    • sůl
    • olej -na smažení
  • Omáčka:
    • 400
      g rajčata oloupaná
    • 0,8
      dl přírodní bílé víno
    • 2
      lžíce rajský protlak
    • 2
      lžíce petrželka
    • 1
      lžíce olej
    • 1
      stroužek česnek

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Posekaný česnek necháme na oleji zesklovatět. Přidáme pokrájená rajčata, víno a protlak, promícháme a necháme vařit 5 minut bez poklice. Pak přidáme petrželku a povaříme dalších 5 minut. Mouku promícháme s chilli, paprikou, pepřem a solí. V pomoučněné směsi obalíme zmražené rybičky, přebytečnou mouku oklepeme a osmažíme je v dostatečném množství rozehřátého oleje dozlatova. Pak je vyndáme (nejlépe děrovanou naběračkou, cedníkem) a necháme okapat na ubrousku. Grundle rozdělíme na talířky nebo misky a podáváme s rajčatovou omáčkou.
2
Grundle jsou malé, asi tak 5-ti centimetrové rybičky.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.