• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Sloní uši
Napište svůj komentář k receptu

Sloní uši

autor: Milajska
0.0
moje hodnoceni
4.8
hodnotilo: 4
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Sloní uši
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 1
      kg kuřecí maso
    • 2
      ks vejce
    • 150
      g tvrdý sýr
    • 80
      g hladká mouka
    • 2
      lžíce mléko
    • koření
    • 3
      stroužek česnek
    • 1
      ks pórek případně

Postup přípravy receptu

1
Kuřecí maso nakrájíme na kousky a namáčíme v těstíčku. Těstíčko: nastrouhaný sýr, vejce, mléko, hladká mouka - okořenit, osolit, nastrouhaný česnek (dle chuti). Těstíčko musí být hustší než je těsto na lívance. Smažíme v rozpáleném oleji - těstíčko trošku nabyde a připomíná "sloní uši".
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Prasečí uši

Prasečí uši

Hasenöhrl (zaječí uši)

Hasenöhrl (zaječí uši)

Pomazánka sloní žrádlo

Pomazánka sloní žrádlo

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • M | 28. 4. 2006 14:35

    Ja to znam jako sloni oci...

  • Tereza Jarčušková | 3. 4. 2006 07:16

    Je to ono, pani Di.Tak ako píšete, prehodená roláda s krémom a banánom.

  • Di | 31. 3. 2006 20:13

    Přesně tento moučník jsem měla na mysli. Mohly by to být i sloní uši, ale to nám musí říct Terezka.

  • Anonym | 31. 3. 2006 19:12

    Recept na sloní slzy už tady ale je.

  • Di | 31. 3. 2006 19:04

    Já znám sloní slzy - bude to ono? Jen přehozená roláda uvnitř s banánem? Jsem také zvědavá!

  • Janinka | 31. 3. 2006 17:00

    Terezko, vy máte vždycky skvělé recepty - "nechcete hodit do placu" ten zmiňovaný koláč? Určitě to bude pochoutka :-))

  • Tereza Jarčušková | 27. 3. 2006 06:52

    Zaujímavé, ja pod názvom Slonie uši poznám koláč : )))

  • Janinka | 26. 3. 2006 17:35

    Tak dnes konečně došlo na tento recept. Bylo to VÝBONÉ, rychlé a jednoduché. Hned ho dávám do oblíbených. Díky za recept a na oplátku dávám - sice jen jednu - ale VELKOU jedničku :-))

  • Milada Nedorostová | 16. 11. 2005 18:06

    Janinko, ten pórek na kolečka a koření, jaké mě právě napadne. Nejčastěji grilovací koření nebo jen mletou papriku. Máme rádi česnek, takže toho hodně, ale být tam vůbec nemusí.

  • Janinka | 16. 11. 2005 16:20

    Milado, ráda bych se zeptala, jaké koření používáte. A co ten pórek - krájíte ho na kolečka do těsta? Předem děkuji za odpověď!

  • Milada Nedorostová | 15. 11. 2005 19:30

    jéje, tak to Vám moc neporadím -dělám to "od oka". Nejdřív nastrouhám sýr (asi 15dkg), pak přidám 1 vajíčko a trošku mouky (asi 3 lžíce) a podle potřeby dolévám mléko. Ještě jedna vychytávka: když se mi maso nechce namáčet jednotlivě, zamíchám kousky do toho těstíčka a pak "vykrajuju" lžičkou.

  • hana | 15. 11. 2005 17:04

    prosím o přibližné množství surovin na těstíčko děkuji

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Kuřecí
Maso Drůbeží Oběd Večeře Smažení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Hladká mouka Koření Kuřecí maso Mléko Pórek Tvrdý sýr Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Hruškový koláč II.

Hruškový koláč II.

Prezidentské maso

Prezidentské maso

Kapustové placičky

Kapustové placičky

Měsíční krajina

Měsíční krajina

Nakládaný králík se zakysanou smetanou  Dočík

Nakládaný králík se zakysanou…

Pudingovo-ovocný koláč

Pudingovo-ovocný koláč

Jahodové muffiny II.

Jahodové muffiny II.

Hlíva s rýží

Hlíva s rýží

Tiramisu

Tiramisu

Doporučujeme

40 minut
Španělská bramborová polévka

Španělská bramborová polévka

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

81
Pikantní pečený bůček
Pikantní pečený bůček
45
Vláčný perník s jablky
Vláčný perník s jablky
27
Klasická zelňačka
Klasická zelňačka
24
Litý perník s jablky
Litý perník s jablky
23
Klasické lečo
Klasické lečo

Zajímavé články

Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník, který se rozplývá na jazyku
Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník…
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty, které se opravdu osvědčily
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty,…
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i cukroví: Připravíte ho ve 3 krocích
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i…
Kysané zelí do sklenic: Jak si ho doma vyrobit za zlomek ceny!
Kysané zelí do sklenic: Jak si ho doma vyrobit za…
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný koláč, který je ideální k večeři i na večírek
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný…
AHA.cz Hrušínský (79) ve vážném stavu: Kolaps plic! Skončil na kyslíku

Hrušínský (79) ve vážném stavu: Kolaps plic! Skončil na kyslíku

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Terence Hill: Fešáka s modrýma očima proslavily westerny. Jak vypadá dnes?

Terence Hill: Fešáka s modrýma očima proslavily westerny. Jak vypadá dnes?

Blesk pro ženy 5 mýtů v nošení kabelek, těmi se už neřiďte! Které vyvrací designérka?

5 mýtů v nošení kabelek, těmi se už neřiďte! Které vyvrací designérka?

Ženy.cz Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Blesk.cz Princ Andrew po kritice kvůli Epsteinovi: Vzdal se titulu i poct!

Princ Andrew po kritice kvůli Epsteinovi: Vzdal se titulu i poct!

SportRevue.cz FOTO: Leryn Franco – (bývalá) oštěpařka s postavou sexy modelky

FOTO: Leryn Franco – (bývalá) oštěpařka s postavou sexy modelky

Maminka.cz Ve 36. týdnu těhotenství jí diagnostikovali rakovinu ve čtvrtém stadiu. Zbývá vám půlrok života, řekli jí lékaři

Ve 36. týdnu těhotenství jí diagnostikovali rakovinu ve čtvrtém stadiu. Zbývá vám půlrok života, řekli jí lékaři

Blesk Horoskopy Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

  • Recepty.cz
  • Sloní uši
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact