• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Články
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
  • Zapomenuté heslo Založit nový účet
  • Recepty.cz - logo
    Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
    Vložit recept
    Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Kuchaři
    • Recepty.cz
    • Šlehačkové řezy
    Napište svůj komentář k receptu

    Šlehačkové řezy

    autor: Iva Ticháčková
    0.0
    moje hodnoceni
    3.8
    hodnotilo: 5
    doba přípravy: neuvedeno
    počet kalorií: neuvedeno
    Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
    Šlehačkové řezy
    Nahrát fotku
     

    Suroviny

    počet porcí: neuvedeno
      • 4
        vejce
      • 250
        g cukr krystal
      • 250
        g hladká mouka
      • 1
        prášek do pečiva
      • 250
        ml šlehačka
      • čokoláda
      • ořechy
    • Krém:
      • 500
        ml šlehačka
      • 2
        ks ztužovač šlehačky
      • moučkový cukr dle chuti
      • 4
        lžíce hnědý rum
      • káva uvařená silná
      • vaječný koňak trochu

    Postup přípravy receptu

    1
    Vejce s cukrem ušleháme, přidáme mouku, prášek do pečiva a 250 ml tekuté šlehačky. Smícháme a vylejeme na hluboký, vymazaný a vysypaný plech a pečeme asi 20 minut. Do vychladlého upečeného piškotu uděláme obrácenou vařečkou dírky - jednu vedlé druhé - a celou plochu piškotu polejeme kávou se 4 lžícemi rumu. Ušleháme šlehačky se ztužovačem a moučkovým cukrem, potřeme tím piškot a "pocákáme" vaječným koňakem. Posypeme mletými oříšky a strouhanou čokoládou.
    2
    Poznámka: místo šlehaček se ztužovačem je možné použít Ramu ke šlehání. Je výborná a nesmírně "pevná".
    Podělte se s přáteli o recept

    Podobné recepty

    Šlehačkové řezy s višněmi

    Šlehačkové řezy s višněmi

    Šlehačkové řezy s limetkami

    Šlehačkové řezy s limetkami

    Řez s jogurtem a šlehačkou

    Řez s jogurtem a šlehačkou

    Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

    Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
    Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

    Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

     

    Komentáře k receptu

    • paní Adélka
      paní Adélka | 5. 10. 2006 16:51

      Paní Di, já jí kupuji v Delvitě, ale myslím, že ji budou mít v každém jiném větším obchodě či supermarketu. Mějte se krásně a šlehačce zdar:-)

    • Di
      Di | 4. 10. 2006 19:15

      Díky za radu, Adélko, myslím, že tu jsem ještě nikdy neviděla.

    • Di
      Di | 4. 10. 2006 16:54

      Samozřejmě máte pravdu. To bych si ale musela pamatovat, které značky jsem šlehala předtím. Otáčky jsou v pořádu, vždyť dříve se šlehalo ručně a jak byla šlehačka pevná (jenže nejspíš nebyla ošizená).

    • paní Adélka
      paní Adélka | 4. 10. 2006 15:49

      doporučuju používat šlehačku DELUXE v bíločerveném kelímku(žlutá je do omáček, modrá normální šlehačka, přesně nevím od které značky) . Má 40% tuku a skvěle se s ní pracuje, ztužovač s ní nikdy nepoužívám.. Stojí asi 17Kč. Mějte se hezky, hospodyňky:-)

    • Jaroslava Oumarová
      Jaroslava Oumarová | 4. 10. 2006 11:52

      Já jsem podle Terezčiny rady takhle šlehala trvanlivou šlehačku z Lidla na buchtu Bláznivá Mery a můžu potvrdit, že držela skvěle ještě třetí den:-)

    • Tereza Jarčušková
      Tereza Jarčušková | 4. 10. 2006 11:49

      Ono výrobca tie šľahačkové smotany šudí, nemajú toľko tuku ako deklaruje, potom sa zle šľahajú. Tú radu nám dali cukrárky z Carrefouru, ked sme sa pýtali, ako im tá šľahačka tak krásne drží. Ale problém je niekedy aj v šľahači. Ak má nízky počet otáčok, zle sa šľahá. Nie je ale výrobca ako výrobca, ja by som skúsila kúpiť smotanu od iného výrobcu a vyskúšať.

    • Di
      Di | 4. 10. 2006 09:57

      Terezko, já mám bohužel opačnou zkušenost. Hůře se mi šlehá trvanlivá šlehačka než ta čerstvá. Může to však být výrobcem, u Vás je to určitě někdo jiný než u nás v Praze.

    • Tereza Jarčušková
      Tereza Jarčušková | 4. 10. 2006 06:52

      Malá rada od cukrárky, ktorú som dostala : používať zásadne šľahačku s 3-mesačnou trvanlivosťou ( v krabičke ), vyšľahať do tuha, pridať troška práš. cukru a ešte dobre vyšľahať. Skutočne dobre drží. Tiež nikdy nepoužívam stužovač.

    • Di
      Di | 3. 10. 2006 14:06

      Máte pravdu, Jano, někdy se opravdu neušlehá do tuha, stále je to taková polořídká tekutina s pěnou a brzy se zase rozpustí.

    • airan
      airan | 3. 10. 2006 11:26

      Jani z VM, sdilim vas stesk po slehacce...nepamatuji si, ze jsem vubec pouzivala stuzovac! A musela jsem to delat metlickou, slehacem jsem parktar udelala maslo:-)) Ted to sleham, az se ze slehace kouri!

    • Jana z VM
      Jana z VM | 3. 10. 2006 11:03

      Di, moc díky za radu, určitě to příležitostně vyzkouším. Připadá mně, že ta šlehačka už není to, co kdysi bývala.....

    • Di
      Di | 3. 10. 2006 09:38

      Ani já, paní Jano nepoužívám ztužovat, ale šlehačku svařím s trochou vanilkového cukru, nechám vychladnou a druhý den ušlehám. Šlehačka pak drží. jen jednou se mi ji vůbec nepodařilo ušlehat, ale to asi již byla chyba v materiálu.

    • Jana z VM
      Jana z VM | 3. 10. 2006 07:25

      Řezy jsem vyzkoušela, byly výborné !! Bála jsem se je moc polívat kávou s rumem, ale neměla jsem se bát, příště dám víc, je to výborné těsto ! Určitě je budu používat i na jiné recepty - třeba i s ovocem. Šlehačky se ztužovači moc nemiluju, nikdy se mi za celá léta nepodařilo vyšlehat je bez hrudek, příště dám bez ztužovačů, bude to lepší. Jenom mě mrzí, že u nás skoro nikdy neseženu Ramu ke šlehání, ta je určitě nejlepší. Ale celkově nám moc, moc chutnaly !!

    • Anonym
      Anonym | 28. 9. 2006 19:46

      tyto řezy jsou identické s nebeskými řezy !!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    • Naďa Lhotaková
      Naďa Lhotaková | 28. 9. 2006 18:31

      Řezy jsou výborné.Už jsem opsala recept ženským do práce.Hodnotím 1!Nenašla jsem doma vaječňák tak jsem nastrouhala čokoládu.

    • Iva Ticháčková
      Iva Ticháčková | 27. 9. 2006 07:04

      Krájí se to perfektně i s důlky od vařečky. Nicméně, vše se má vyzkoušet, takže příště stříkačku. Zdravím.

    • Anonym
      Anonym | 26. 9. 2006 14:46

      Vařečkou tam uděláte velké díry. Když použijete stříkačku tak vám na povrchu nic nezůstane a bude se vám to dobře krájet.

    • Iva Ticháčková
      Iva Ticháčková | 26. 9. 2006 12:13

      Těsto na "Nebeské řezy" bude asi lehčí a kakao dodá také jinou chuť. Určitě vyzkouším, ale myslím, že otvory dělané "vařečkou" jsou lepší, protože těsto víc nasákne kávovou chuť.

    • Anonym
      Anonym | 26. 9. 2006 06:25

      Nebeské řezy jsou lepší. Když se káva s rumem (v nebeských je i kakao) vpraví přímo do těsta, tak to udělá krásné mramorování a celý piškot krásně provoní. Lepší je konzumovat až druhý den.

    • Jana z VM
      Jana z VM | 25. 9. 2006 15:37

      Takže, Iris, už se těším !!!

    • iris
      iris | 25. 9. 2006 13:58

      Jani určitě je vyzkoušejte.Pekla jsem v sobotu a byly skvělé. Je to rychlé a ještě rychleji snědené!!

    • JitkaH.
      JitkaH. | 25. 9. 2006 13:26

      Tohle je jen jiné těsto,jinak jsou tu už stejné Nebeské řezy,které jsou ohromné,přesto zkusím i tuhle variantu,určitě bude stejně dobrá.

    • Iva Ticháčková
      Iva Ticháčková | 25. 9. 2006 08:43

      Šlehačkové řezy - na polití piškotu je třeba 2 dcl kávy. 4 lžíce rumu jsou dostačující, ale záleží na chuti.

    • Jana z VM
      Jana z VM | 25. 9. 2006 07:15

      Já bych tento recept nazvala "Královské šlehačkové řezy"! Určitě, určitě hned příští týden vyzkouším !!

    • xy
      xy | 24. 9. 2006 15:10

      Kolik má být té kávy na 4 lžíce rumu, prosím?

    Vyberte, co chcete vytisknout
    Kategorie: Sladká jídla
    Pokrmy Sladké Slovník pojmů
    Použité ingredience v tomto receptu: Čokoláda Cukr krystal Hladká mouka Hnědý rum Káva Moučkový cukr Ořechy Prášek do pečiva Šlehačka Vaječný koňak Vejce Ztužovač šlehačky
    Podělte se s přáteli o recept

    Mohlo by vám zachutnat

    Pikantní žebírka na grilu

    Pikantní žebírka na grilu

    Květáková polévka s krupicí a vejci

    Květáková polévka s krupicí a vejci

    Treska paní Gunilly

    Treska paní Gunilly

    Bavorské vdolky z domácí pekárny

    Bavorské vdolky z domácí pekárny

    Zapečený bulgur

    Zapečený bulgur

    Rajčatový salát II.

    Rajčatový salát II.

    Vepřové na zelenině

    Vepřové na zelenině

    Brokolice pečená s česnekem a citronem

    Brokolice pečená s česnekem a citronem

    Univerzální jednoduché těsto na ovocné knedlíky

    Univerzální jednoduché těsto na…

    Doporučujeme

    20 minut
    Špagety s pestem ze sušených rajčat

    Špagety s pestem ze sušených rajčat

    30 minut
    Polévka z červené čočky

    Polévka z červené čočky

    30 minut
    Grilovaný Rump steak

    Grilovaný Rump steak

    20 minut
    Pečená mrkev s mrkvovým pestem

    Pečená mrkev s mrkvovým pestem

    85 minut
    Gratinované brambory a batáty

    Gratinované brambory a batáty

    100 minut
    Kefírový koláč s jablky a čokoládovou polevou

    Kefírový koláč s jablky a čokoládovou…

    45 minut
    Ořechové řezy

    Ořechové řezy

    90 minut
    Croissanty: recept na francouzskou klasiku

    Croissanty: recept na francouzskou…

    40 minut
    Milionářské řezy se slaným karamelem

    Milionářské řezy se slaným karamelem

    Poslední sledované recepty

    36
    Pizza těsto z pizzerie
    Pizza těsto z pizzerie
    24
    Palačinky
    Palačinky
    24
    Rychlá bábovka
    Rychlá bábovka
    24
    Buřty na pivě
    Buřty na pivě
    23
    Nejlepší sekaná na světě, která nepraskne
    Nejlepší sekaná na světě…

    Zajímavé články

    13 receptů na rychlý oběd do půl hodiny!
    13 receptů na rychlý oběd do půl hodiny!
    Pizza calzone, květáková i boloňská: Nejlepší recepty na pizzu 5x jinak
    Pizza calzone, květáková i boloňská: Nejlepší…
    Sladké pečivo našeho dětství: Upečte si domácí loupáky, koblihy a koláčky
    Sladké pečivo našeho dětství: Upečte si domácí…
    Šmorn neboli „slepičí žrádlo“: Pod hanlivým názvem se skrývá výborná staročeská specialita!
    Šmorn neboli „slepičí žrádlo“: Pod hanlivým…
    Kuřecí Ondráš à la stripsy: Připravte si hříšně dobré kuře v těstíčku!
    Kuřecí Ondráš à la stripsy: Připravte si hříšně…

    Sledujte nás

    AHA.cz Chýlková a Kraus! Tvrzení Honzovy bývalky bere dech

    Chýlková a Kraus! Tvrzení Honzovy bývalky bere dech

    AHA.cz Tohle by Ivana číst neměla! Exmilenka Gotta si pustila pusu na špacír

    Tohle by Ivana číst neměla! Exmilenka Gotta si pustila pusu na špacír

    AHA.cz Deník Aha! 27.1.2021

    Deník Aha! 27.1.2021

    Dáma.cz Rouška jako módní doplněk: Kde seženete ty nejhezčí za dostupné ceny?

    Rouška jako módní doplněk: Kde seženete ty nejhezčí za dostupné ceny?

    Dáma.cz Kněžka Lilia Khousnoutdinova: Jaký rituál vykonat o zimním slunovratu?

    Kněžka Lilia Khousnoutdinova: Jaký rituál vykonat o zimním slunovratu?

    Ženy.cz 6 nejdražších šatů z královských svateb. Kdo trumfnul Kate?

    6 nejdražších šatů z královských svateb. Kdo trumfnul Kate?

    Maminka.cz Kdy jsem selhala jako máma? Tohle přiznaly maminky!

    Kdy jsem selhala jako máma? Tohle přiznaly maminky!

    Reflex.cz Právník Rozehnal: Nastal čas nastavit pravidla, aby on-line demokracie zůstala skutečnou demokracií

    Právník Rozehnal: Nastal čas nastavit pravidla, aby on-line demokracie zůstala skutečnou demokracií

    E15.cz OBRAZEM: Stromy či sauna. Co nabízejí nejzajímavější české kanceláře

    OBRAZEM: Stromy či sauna. Co nabízejí nejzajímavější české kanceláře

    Abecedazahrady Chlebovník neboli jackfruit: Jak si pochutnat na největším ovoci světa

    Chlebovník neboli jackfruit: Jak si pochutnat na největším ovoci světa

    • Recepty.cz
    • Šlehačkové řezy
     
    • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
    • Autorská práva k publikovaným materiálům
    • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
    • Informace o zpracování osobních údajů
    • Cookies
    • Nastavení soukromí