• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Šlehačková roláda III.
Napište svůj komentář k receptu

Šlehačková roláda III.

autor: AnaValcik
0.0
moje hodnoceni
4.2
hodnotilo: 11
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Šlehačková roláda III.
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Na piškot
    • 5
      ks bílek
    • 5
      lžíce cukr krupice
    • 5
      lžíce žloutek
    • 2
      lžíce hladká mouka
    • 2
      lžíce kakao Prosátého
    • 1
      špetka prášek do pečiva
    • 2
      balení smetana ke šlehání 1,5 - 2 balení

Postup přípravy receptu

1
Na piškot vyšleháme bílky, poté přidáme cukr, chvilku šleháme a poté přidáme žloutky. Nakonec lehce zašleháme mouku s kakaem a práškem do pečiva. Těsto nalijeme na větší plech vyložený alobalem a ještě vymazaný tukem. Pečeme krátce (ani ne 5 minut) ve vyhřáté troubě při vyšší teplotě! Po upečení necháme vychladnout na pokojovu teplotu a po vychladnutí ihned srolujeme ještě s alobalem, aby se nám poté piškot nerozlámal.
2
Vyšleháme šlehačku, kterou není třeba sladit, ale kdo má rád víc sladší, může cukr (třeba vanilkový) přidat. Šlehačku natřeme na piškotový plát, který jsme si před tím odlepili od alobalu. Po srolování znovu roládu zabalíme do alobalu a necháme cca 2 hodinky vychladit v ledničce.
3
Je to výborný, jednoduchý a osvěžující dezertík... třeba ke caffíčku.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Šlehačková roláda

Šlehačková roláda

Šlehačková roláda II.

Šlehačková roláda II.

Šlehačková roláda IV.

Šlehačková roláda IV.

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • simona | 14. 11. 2014 17:01

    Přijde tam prosím jen špetka prášku do pečiva,nebo celý?

  • Nelli | 4. 11. 2014 10:02

    Moc dobrá roláda. Nejlepší co jsem jedla.

  • iva | 7. 7. 2013 11:56

    Asi nejlepší recept z těchto černých rolád. Neměla jsem zrovna alobal, tak jsem dala papír potřený máslem. A šla krásně odlepit. 8-)

  • biggi-smajlik
    biggi-smajlik | 29. 11. 2011 13:30

    Nejlepší recept! V dějinách receptů! ;-) Vážně! Nemá chybu! :-*

  • recepty73
    recepty73 | 24. 10. 2010 08:23

    Výborné,časově nenáročné

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Štrůdly Nejlepší dezerty
Moučníky Záviny Dopolední svačina Svačina Pečení Šlehání Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílek Cukr krupice Hladká mouka Kakao Prášek do pečiva Smetana ke šlehání Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Škvarkové pagáčiky

Škvarkové pagáčiky

Vepřové maso ve vlastní šťávě

Vepřové maso ve vlastní šťávě

Celerový salát s ananasem

Celerový salát s ananasem

Bohaté řízky

Bohaté řízky

Zapečená (nejen) krůtí játra

Zapečená (nejen) krůtí játra

Smaženky s mladými cuketami

Smaženky s mladými cuketami

Smažený máslový celer

Smažený máslový celer

Hermelínové řízky

Hermelínové řízky

Plněné papriky s knedlíkem

Plněné papriky s knedlíkem

Doporučujeme

30 minut
Fazolky nakyselo s vejci

Fazolky nakyselo s vejci

10 minut
Domácí lučina

Domácí lučina

45 minut
Bleskové kuře na paprice

Bleskové kuře na paprice

80 minut
Bublanina s ostružinami

Bublanina s ostružinami

50 minut
Kuřecí prsa na kari se smetanou

Kuřecí prsa na kari se smetanou

10 minut
Šopský salát

Šopský salát

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

Poslední sledované recepty

60
Chřest ve slanině - smažený, pečený i na gril
Chřest ve slanině -…
40
Těstovinový fusilli salát
Těstovinový fusilli salát
38
Těstoviny s kuřecím masem
Těstoviny s kuřecím masem
29
Fazolky nakyselo s vejci
Fazolky nakyselo s vejci
29
Kuřecí prsa na kari se smetanou
Kuřecí prsa na kari se…

Zajímavé články

Zázračný rakytník a jeho využití v kuchyni
Zázračný rakytník a jeho využití v kuchyni
10 nejlepších receptů z ostružin: Udělejte z nich super koláč, džem nebo omáčku
10 nejlepších receptů z ostružin: Udělejte z nich…
Těstovinový salát je chutný oběd hotový do dvaceti minut!
Těstovinový salát je chutný oběd hotový do…
Od pondělí do pátku: Chutné a jednoduché večeře z jednoho hrnce
Od pondělí do pátku: Chutné a jednoduché večeře z…
Tatarská omáčka není jen chutný doplněk. Tipy, jak ji využít při přípravě oběda nebo večeře
Tatarská omáčka není jen chutný doplněk. Tipy,…
AHA.cz Pawlowská v péči odborníků: Kolik zhubla a o své roli v Zoo

Pawlowská v péči odborníků: Kolik zhubla a o své roli v Zoo

Mimibazar Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Dáma.cz 10 žen, o kterých neuvěříte, že existují: Jsou dílem přírody, nebo plastických chirurgů?

10 žen, o kterých neuvěříte, že existují: Jsou dílem přírody, nebo plastických chirurgů?

Blesk pro ženy Parfémy podle horoskopu: Blíženci vyhledávají svěží vůně, Štírům sedí smyslné a výrazné aroma

Parfémy podle horoskopu: Blíženci vyhledávají svěží vůně, Štírům sedí smyslné a výrazné aroma

Ženy.cz Utíká váš muž za mladší? Nechte ho a začněte žít

Utíká váš muž za mladší? Nechte ho a začněte žít

Blesk.cz Mahulena Bočanová vzteky bez sebe: Podvodníci ji zneužili na charitu!

Mahulena Bočanová vzteky bez sebe: Podvodníci ji zneužili na charitu!

SportRevue.cz FOTO: Shakira a 31 dalších slavných sexy (ex)společnic známých sportovců

FOTO: Shakira a 31 dalších slavných sexy (ex)společnic známých sportovců

Maminka.cz KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

Blesk Horoskopy Největší zlatokopky zvěrokruhu: Komu jde jenom o peníze?

Největší zlatokopky zvěrokruhu: Komu jde jenom o peníze?

Další doporučené recepty:

Šlehačková bábovka hrníčková
Šlehačková bábovka hrníčková
Šlehačková roláda
Šlehačková roláda
Šlehačková roláda II.
Šlehačková roláda II.
Šlehačková roláda IV.
Šlehačková roláda IV.
Šlehačková sekaná
Šlehačková sekaná
Šlehačkové cukroví
Šlehačkové cukroví
  • Recepty.cz
  • Šlehačková roláda III.
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact