Slaný závin

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 20 minut
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      ks listové těsto
    • 1
      ks vejce
    • 150
      g salám suchý
    • 200
      g eidam sýr
    • 1
      ks paprika
    • mák (kmín) na posypání

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Těsto rozdělíme na 3 díly, z každého vyválíme oválnou placku. Tu poklademe proužky salámu, papriky a posypeme stouhaným sýrem, opatrně zabalíme. Položíme na suchý plech, potřeme rozkvedlaným vajíčkem a posypeme mákem nebo kmínem a zbytkem sýra. Pečeme ve vyhřáté troubě (200 °C) do růžova. Krájíme až po vychladnutí.

Komentáře k receptu

  • Simona
    Simona |

    1. 9. 2006 13:48

    Velice výborná chuťovka k víno, pivu .. Akorát jsem si malinko upravila technologický postup. A to že zabalené placky rozkrájím před vložením do trouby. A místo eidamu jsem použila nivu. Jinak jsem si tento recept zařadila mezi oblíbené a budu ho používat. Sklidil totiž velký úspěch.