Slaný štrůdl "Co dům dal"

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • listové těsto
    • trvanlivý salám
    • eidam sýr
    • 1
      ks cibule
    • česnek
    • 2
      ks vejce
    • kmín
    • sůl
    • pepř mletý
    • majoránka
    • 250
      g salám (šunka, slanina...)
    • sýr zbytky (niva, hermelín...)

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Cibulku nakrájíme na drobno a dozlatova osmažíme. Salámy a sýry nakrájíme na drobné kousky nebo nastrouháme a smícháme s cibulkou, česnekem, pepřem, majoránkou a jedním vajíčkem.
2
Sůl navíc není potřeba díky nivě a slanině. Hmota nebude příliš kompaktní, to zařídí až při pečení vajíčko a sýr. Listové těsto rozválíme a dál postupujeme tak, jako při přípravě klasického štrůdlu. Vršek potřeme vajíčkem a dle chuti posypeme kmínem a solí.
3
Variací tohoto receptu může být i vykrajování koleček a tvorba malých taštiček. Pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 20 minut/dozlatova.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.