Slané tyčinky s majonézou

moje hodnocení:

3,5

hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: airan

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Zaděláme těsto z majonézy, mouky, sýru, popřípadě soli. Na pomoučeném vále rozválíme placku zhruba 1/2 cm, poprášíme moukou (aby se vejcem lépe potíralo), nakrájíme na tyčinky, potřeme vejcem, zasypeme kořením a skládáme na pomazaný plech. Dáváme do předem vyhřáté trouby.
2
Recept mi poslali z Bulharska, kde je použitý balkánský sýr, ale já to ochutnala v Praze a byl tam určitě eidam - je na každém, jakou variantu zvolí. Velmi rychlá příprava!
Použité ingredience v tomto receptu: Hladká mouka Kmín Majonéza Sůl Sýr Vejce

Komentáře k receptu

  • Gábina Houšková
    Gábina Houšková |

    3. 7. 2006 08:15

    tyčinky jem dělala v sobotu, ale nevím, kde jsem udělala chybu. Těsto se drobilo, ale na druhou stranu z něj vytékal tuk, tak jsem ještě přidala mouku. Vyvalovat to šlo taky špatně. Sůl jsem do těsta nedávala, říkala jsem si, že je sýr dost slaný (ementál). Moc jsem s výsledkem spokojená nebyla. Tyčinky byly jako bez chuti, tak jsem k nim udělala česnekovou pomazánku.

  • Airan
    Airan |

    4. 5. 2006 15:03

    Anonyme, omlouvam se, u nas - mela jsem na mysli Bulharsko:-))Prosim KUCHARKU ON-LINE o opravu hrnku na 200ml, dekuji.

  • Jitka Malinová
    Jitka Malinová |

    4. 5. 2006 14:38

    Pokud chcete mít "Slané tyčky" opravdu slané, tak posolte navrch hrubou solí, těsta nemusíte, sýr je slaný dost.

  • Anonym
    Anonym |

    4. 5. 2006 14:31

    To jsem nejak nepochopila,jak u nas mensi hrnky?Odmeruje se to v klasickym-250ml?

  • Anonym
    Anonym |

    4. 5. 2006 14:28

    Podle receptu je sul jen v teste.

  • Anonym
    Anonym |

    4. 5. 2006 10:57

    Nahore se to posype soli nebo se dava troska jenom do testa?

  • Jitka Malinová
    Jitka Malinová |

    4. 5. 2006 09:02

    Těsto se může krájet až na plechu, placku přendám na plech, potřu vajíčkem, posypu mákem a až potom rozkrájím a je to raz dva.

  • Pavlína Svitáková
    Pavlína Svitáková |

    4. 5. 2006 06:20

    Airan,děkuji za expres odpověď.Bude to bezva pohoštění!!Balkán miluji a tak vítám další recept jak ho použít.

  • Jaroslava Oumarová
    Jaroslava Oumarová |

    3. 5. 2006 16:18

    Klerys, tyčinky se krájí otočným zubatým kolečkem - rádýlkem, ale pokud si netroufáte, vykrájejte tvary nějakou formičkou s vlnitým okrajem. Jsou tvary, které jdou pěkně skládat jedna vedle druhé - trojúhelníky, čtverečky,...takže ani nebudete mít moc okrojků:-)

  • Airan
    Airan |

    3. 5. 2006 16:17

    Kleris, ja jsem je jeste nedelala, teprve predevcirem jsem sehnala recept ale obycejne pak posbiram okraje, opet rozvalim a nakrajim:-) Pavli, mouka je v Bulharsku jen hladka, ale mam dobre zkusenosti s namichanou pul na pul s polohrubou. Jen upozorneni - pozor na mouku, hrnky jsou u nas mensi - 200ml a balkansky syr neni tak suchy jako eidam.

  • Klerys
    Klerys |

    3. 5. 2006 15:35

    Promiňte za možná hloupý dotaz, ale jak vykrájíte z vyválené placky (tj. kruhu) stejnoměrně velké tyčinky?

  • Pavlína Svitáková
    Pavlína Svitáková |

    3. 5. 2006 11:42

    p.Airan,to musí být výtečné.Opravdu rychlovka.Vyzkouším a děkuji.Mouka by se mohla použít polohrubá ?

Poslední navštívené:

Abecední seznam: