Sladkokyselé houbičky

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Očistíme houby, větší kousky nakrájíme na plátky, menší pouze rozpůlíme. Připravené houby dáme do hrnce, přelijeme vodou, osolíme a vaříme asi 10 minut. Potom vodu slijeme a houby necháme okapat. Můžeme je prolít proudem vody. Svaříme ocet s 250 ml vody, cukrem, solí a kořením.
2
Houby vyrovnáme do vymytých a nahřátých sklenic, přelijeme je horkým nálevem, otřeme okraje a ihned uzavřeme víčkem. Láhve naskládáme do hrnce, zalijeme vodou a sterilujeme je 20 minut při 90 °C. Pokud houby nesterilujeme, uložíme je v chladnu a spotřebujeme do 10 týdnů.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.

Další doporučené recepty: