Skvělá letní grilovačka

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • pepř celý
    • koriandr
    • rozmarýn
    • oregáno
    • chilli
    • bílé víno
    • rajský protlak
    • mletá sladká paprika
    • 500
      g maso panenka, kuřecí stehenní řízky)
    • 1
      ks cibule menší, červená
    • barbeque omáčka od výrobce Avokádo
  • Lze připravit i domácí Barbecu
    • olej
    • česnek
    • cibule
    • švestková povidla dle chuti

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Masíčko dáme do mísy a smícháme s na kolečka nakrájenou cibulkou. Mezitím připravíme domácí marinádu, nebo jednoduše tu zakoupenou "vmasírujeme" do masa. Necháme 2-3 hodinky před grilováním uležet v lednici. Skvěle se hodí na letní grilovačku ;-)
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Dee Švecová
    Dee Švecová |

    4. 3. 2011 22:14

    Milé dámy, tento recept napsala v roce 2008 moje tehdy JEDENÁCTILETÁ neteř Johanka. Jednou jsem jí ukázala, kde jsem našla její oblíbený recept na bábovku a ona si na těchto stránkách často listovala. Jednou napsala tento recept - Grilované barbecue a vaše komentáře jsou opravdu trapné. Kdybyste raději šly na další recept, ale tahle diskuze byla docela zbytečná. Johana z toho byla špatná... Ale ted' už je to jedno.

  • Jan
    Jan |

    14. 3. 2008 21:23

    Nejmenoval se tento recept náhodou grilované barbecue? Neveděl jsem, že se tady mění názvy..

  • Andrea
    Andrea |

    8. 3. 2008 15:13

    Helo.Mlčet by jste měla raději Vy......nazývat někoho hlupákem,také není zrovna na místě.Hleďte si raději svého a nechte toho osočování.Myslím,že zde máme hodnotit recepty a né jejich názvy.Nejde přeci o to,jak se recept jmenuje,ale o recept samotný.....

  • Ing. Barbora Nesvačililovská
    Ing. Barbora Nesvačililovská |

    8. 3. 2008 14:50

    Jestli jste si nevšimli, tak komentáře jsou tady proto, abyste psali jak vám jídlo chutnalo, nebo jak jste ho ještě vylepšili. A třeba je schválně napsáno Grilované barbecue - jak píše Dáda - je to originální. A co vám vůbec vadí???! Chtěla bych docela vidět nejaký z vašich recepů, a taky jak by jste reagovali, kdyby vy jste v receptu udělali chybu. Autor(ka) má aspoň snahu podělit se o výborné recepty.

  • Erika C.
    Erika C. |

    8. 3. 2008 13:13

    Výborná domácí marináda ;)

  • Marie H.
    Marie H. |

    8. 3. 2008 11:14

    Dádo, protože se neznáme, tak nemůžete vědět, co vím a co ne a chytrou rozhodně nedělám. Přecházíte do osobních útoků, proto nevidím jediný důvod Vám něco vysvětlovat, o což se vlastně už tady snažili jiní, ale jak je vidět, pochopit nechcete. Já proti receptů vůbec nic nemám, ale název je opravdu hodně zavádějící.

  • Ing. Barbora Nesvačililovská
    Ing. Barbora Nesvačililovská |

    8. 3. 2008 09:08

    Docela mě překvapuje co tady předvádíte!

  • Ema
    Ema |

    8. 3. 2008 08:59

    Včera jsem měla narozky, a tak jsme si v troubě na grilu udělali masíčko s touhle marinádou - skvělé!! Kdyby jste to radši taky zkusily, než tady ztrácet čas významen slova Barbecue (souhlasím s paní Dádou)

  • Lubor
    Lubor |

    8. 3. 2008 08:53

    Ženský, Vy jste všechny tak chytré.. Kdyby jste radši vařili, jak se po vás chce!

  • Dáda
    Dáda |

    8. 3. 2008 08:52

    PŘESNĚ TAK, SOUHLASÍM S PANÍ EVOU. MARIE H. DĚLÁ CHYTROU, SAMA ALE ANI NEVÍ, CO TO BARBECUE ZNAMENÁ.., ŽE?

  • Eva Přecechtělová
    Eva Přecechtělová |

    7. 3. 2008 23:50

    Paní Di má z převážné části pravdu, ale její příspěvky zavání profesionální deformací a na tyhle stránky to určitě nepatří. Návštěvnice toho webu sem chodí pro inspiraci k vaření a ne do školy na hodinu češtiny. Mnohým za zády skotačí děti nebo jich kontroluje šéf. Takže k nějákým překlepům bych byla benevolentní. Každý je omylný a někdy je třeba se povznést nad věc.

  • Marie H.
    Marie H. |

    7. 3. 2008 22:16

    Dádo, možná, že zní hezky, ale je to nesmysl.

  • Dáda
    Dáda |

    7. 3. 2008 19:30

    PANE BOŽE, CO TADY POŘÁD ŘEŠÍTĚ?? NÁZEV JE ORIGINÁLNÍ - Grilované barbecue ZNÍ PŘECI HEZKY, TAK SI TEN RECEPT NEJDŘÍV DOMA UDĚLEJTE, A PAK SEM NĚCO PIŠTE, NÉ??!

  • Al
    Al |

    7. 3. 2008 16:12

    Nemají se zde hodnotit recepty........?

  • Zdenka Korábová
    Zdenka Korábová |

    7. 3. 2008 15:58

    Milá Di, mluvíte z duše i mně. Řiďme se heslem HESKY ČESKY. A to i v receptech, těch pseudosvětových kuchyní s pochybnými nejen názvy, ale mnohdy i surovinami a kořením máme okolo sebe až přiliš velký dostatek. Nezapomínejme na to, že největší labužníci jsou Evropané.

  • Anonym
    Anonym |

    7. 3. 2008 13:00

    "v kadém" v každém :))

  • Hela -
    Hela - |

    7. 3. 2008 12:10

    Andero, když "nevíte, co tady Di pořád řeší", pak, když se náhodou dostanete do společnosti normálních lidí, raději mlčte, abyste si neudělala ostudu... Jen hlupák odmítá, pokud ho chce někdo poučit.

  • Di
    Di |

    7. 3. 2008 12:08

    Nejde samozřejmě o barbecue, ale je o celkovou úroveň jazyka. Kultura národa, vážené dámy, se projevuje například tím, že víme, že Karel IV. nebyl současníkem Masaryka a co tito pánové pro naši zemi udělali. Také tím, že když už něco píšeme - a nemusí to být právě vědecké pojednání o jazyku českém - tak se snažíme psát tak, aby se za nás naši páni učitelé českého jazyka nestyděli. Dnes se na to naprosto kašle, a tak se mi například včera dostaly do rukou noviny, kde se redaktor kohosi ptal, jak to "vydí", a to prosím v tučném nadpisu. Vizuální paměť je mrcha, pokud tu čteme v kadém druhém příspěvku, že jídlo je "vinikající", za chvíli to slovo budeme psát stejně! Pro mě to rozhodně není o ničem! Je fajn, že nám chutná, ale jsou i jiné hodnoty!

  • Andrea
    Andrea |

    7. 3. 2008 09:35

    Nevím,co tady"Di"pořád řeší.....Je tady zase jeden nový recept a to je přeci fajn.A to,jestli někdo umí,nebo neumí řídit auto sem přeci nepatří.Sálodlouhé komentáře o ničem také ne.

  • Anna Č.
    Anna Č. |

    7. 3. 2008 09:04

    Di,krásně jste to napsala, dík za příspěvek.Někdo nechce pochopit,že název tohoto receptu je grilované grilování.

  • barča
    barča |

    6. 3. 2008 22:10

    Paní Di, nic ve zlém, ale kultura národa se neprojevuje v tom, jestli známe přesně význam barbecue nebo ne. Souhlasím s Evou, všichni nemůžeme znát všechno. Do češtiny se vkrádá spousta cizích slov a nic nenaděláme. Tak jsme si vysvětlily(i) význam barbecue a vařme s chutí dál. Hlavně že nám chutná :)

  • Di
    Di |

    6. 3. 2008 07:17

    Nevadí i vadí, Evo, jak se to vezme. Vaříme skvělá jídla, umíme zacházet s počítači a složitými přístroji, řídit auta a mnoho dalších věcí, jen ta znalost češtiny se nám stále více vytrácí, už ji pořádně neumí ani vysokoškoláci, o novinářích a politicích ani nemluvě. A nejde jenom o to, že nám občas vypadne gramatika, spleteme Y a I nebo vynecháme čárku ve větě. Náš jazyk je přece hodně bohatý a má velkou slovní zásobu. S tou bychom měli zacházet přesně a citlivě, vždyť je to řeč, kterou slyšíme od mala. Nemám nic proti cizím slovům, ale měli bychom znát jejich význam a nepřehánět to nimi. Já vím, že chleba levnější nebude, když budeme znát dobře svůj jazyk, ani neuvaříme lépe, ale je to přeci jenom znak kultury národa ....

  • Eva z Prahy
    Eva z Prahy |

    5. 3. 2008 19:04

    A vadí jestli je barbecue maso, nebo grilovaní...?? Hlavně, že je tady další fajn recept, né?

  • Anna Č.
    Anna Č. |

    5. 3. 2008 13:34

    Pro Alžbětu H. Domnívat se,že barbecue je v Australii nějaké maso ,je hluboký omyl.Barbecue je skutečně buď to, na čem grilujeme nebo název činnosti.V Americe barbecue, v Kanadě barbegue v Australii barbie, v Japonsku hibachi,korejské bulgogi-vždy se jedná o totéž-potěšení je vždy na naší straně.Čerpáno z publikace -Grilování aneb světová barbecue kuchařka od autora Michala Málka.

  • Di
    Di |

    5. 3. 2008 07:41

    Petr Kazík a Anna Č. mají pravdu, barbecue je označení činnosti ne jídla, také jsem se na to dívala do sllovníků. Američané pořádají "barbecue", to znamená slavnosti, večírky s grilováním. Barbecue omáčka, je omáčka na potírání masa při grilování. Ale já bych také dala přednost té domácí s povidly, tyhle směsi ala vaří pejsek a kočička mě přitahují. Jen bych raději nedávala sušený česnek a cibuli, raději bych maso proložila nakrájenými čerstvými. že se pak trošku připeče, by mi nevadilo.

  • Alena Konopcikova
    Alena Konopcikova |

    5. 3. 2008 01:41

    Alzbeto,kdyz vas nekdo pozve na barbecue, tak vas pozve na grilovani masa, hostitel doda maso, vy musite donest lahev vina, maso griluji vyhradne chlapi, damy chystaji zaleninive salaty, nejmene dva druhy...

  • Lucie
    Lucie |

    4. 3. 2008 17:46

    Včera jsem neměla co udělat k obědu, a tak jsem rychle vlítla sem do receptů na grilování. Jako první tenhle váš. V našem napůl vnitřním, napůl venkovním krbu jsem zkusila ogrilovat maso v téhle domácí marinádě, a byla jsem ohromena. Naprosto skvělé!!

  • Alžběta H.
    Alžběta H. |

    4. 3. 2008 17:42

    Barbecue není přeci grilování. Barbecue je nějaké maso, které si Australani dávají, jako tady my řízky....?! Tak jsem to aspoň pochopila v jednom pořadu...

  • Zdena z JM
    Zdena z JM |

    4. 3. 2008 13:20

    Myslím si, že tady vůbec nejde o nějaké rýpání.Naopak si myslím ,že tento název začínající kuchaře a kuchařky pěkně splete.Barbecue opravdu není název pokrmu.

  • Eva Horynová
    Eva Horynová |

    4. 3. 2008 07:51

    Pánové, nerejpejte, chodí sem dost začínajících kuchařek a jsou vděčné za každý recept.....

  • Petr Kazik
    Petr Kazik |

    3. 3. 2008 21:06

    barbecue a grilovani je jedno a to same, proste kdyz grilujete tak vlastne barbecuejete. Jinak marinada jak je popsana vypada dobre, co se te koupene tyka, to je proste grilovaci omacka kterou bud pouzijeme na namatlani nebo na marinovani. Takze dik za recept na jedne strane a na druhe musim rict ze i pan pazdera ma trochu pravdu

  • Bára z Uhlířských Janovic
    Bára z Uhlířských Janovic |

    3. 3. 2008 19:37

    Co se vám nezdá? Mě by teda nenapadlo udělat marinádu z tohoto koření. K tomu moje oblíbená povidla, bílé vínko - dávám 1*

  • Majda O.
    Majda O. |

    3. 3. 2008 18:30

    Ta domácí marináda vypadá dobře. Až bude hezky, na grilování, určitě jí zkusím.

  • František Pazdera
    František Pazdera |

    3. 3. 2008 10:09

    No a co? Vzal jste maso, pomatlal ho koupenou marinádou a ogriloval. To snad není nic zajímavého ke zveřejnění....

  • Anna Č.
    Anna Č. |

    3. 3. 2008 09:46

    Dost dobře nerozumím názvu-Grilované barbecue.Ve světové kuchařce Grilování je uvedeno:Barbecue může být různého druhu: od obyčejného ohniště z mříží až k běžně vyráběnému komerčnímu typu atd .....Jeden z významů slova barbecue je tedy to, na čem grilujeme.Barbecuování je tedy vlasní příprava masa či uzeniny apod.