Skořicové řezy

moje hodnocení:

4,4

hodnotilo: 7
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Veškeré přísady na těsto ušleháme a nalejeme na vymazaný a kokosem vysypaný plech. Pečeme v troubě na cca 180 °C asi 45 min (zkusíme špejlí). Po upečení těsto vychladíme, poté na něj nalejeme zakysanou smetanu, do které jsme zamíchali 2 lžíce moučkového cukru, nakonec posypeme skořicovým cukrem.
2
Řezy se podávají vychlazené! Jsou vynikající, velmi osvěžující a nejsou moc sladké.

Komentáře k receptu

  • Jana Remková
    Jana Remková |

    21. 8. 2008 18:06

    Tak jsem se trochu pobavila komentářem Market,co tedy vypadá skvěle,když máte placku k nepoužití? A Mileno,já taky když něco zkazím,nepovede se mi to,nikdy se k tomu nevracím,neriskuji druhý neúspěch.Na Vánoce mne tady zaujaly nějaké ožechvé placičky,vypadaly jako recept úžasně,ale taky byly docela drahé,hlavně ořechy,ještě,že jsem měla svoje.Držela jsem se přesně receptu a stejně jsem je nakonec trhala z pečícího papíru.Myslela jse,že je tak i sníme,jak mi bylo líto toho těsta,ale ne vždy se něco podaří,neklesejte na mysli!

  • market nováková
    market nováková |

    21. 8. 2008 17:16

    Vypadají skvěle, ale taky mi nevyskočily a mám jen nízkou placku k ničemu

  • milena kubikova
    milena kubikova |

    9. 11. 2007 17:15

    robila som ako tradicne z polovicnej davky, po vyliati na plech bolo cesta az po okraj, ale po upeceni sa zmrstilo len na jeho spodok a vznikla mokra zrazena nepouzitelna placka. piekla som ho tak ako som si precitala v radach od kolegyn takmer hodinu. mokra palacinka je chutove dobra, ale jedine co sa s nou da urobit je vyhodit. velmi sme sa na zakusok tesili...skoda....ako sladkost bude chlieb s lekvarom. neviem ci naberiem odvahu vyskusat si tento zakusok znovu.

  • milena kubikova
    milena kubikova |

    9. 11. 2007 17:04

    no neviem.....robilla som tradicne z polovicnej davky a dobre som urobila. skoda surovin. neviem kde som urobila chybu. cesto spociatku vysoke az po okraj plechu mi pecenim kleslo uplne na dno. je s neho len tenka mokra placka. neviem vobec ci mam rozrabat tu kyslu smotanu a rovno nevyhodit........nerozrabala som.....placka je chutovo celkomdobra, ale nepouzitelna. dnes ako sladkost bude chlieb s lekvarom.

  • Anonym
    Anonym |

    12. 10. 2007 12:39

    Vynikající je těsto před pečením posypat rybízem. Mě to chutnalo hlavně ještě vlažné.

  • Lenka S
    Lenka S |

    11. 10. 2007 15:34

    Já jsem ho pekla na klasickém velkém plechu a nepřipadá mi nízký - viz foto.

  • Zuzana Macků
    Zuzana Macků |

    11. 10. 2007 14:19

    moc dobré, akorát na klasický velký plech mi to těsto řišlo docela nízké .... tzn. že příště budu muset dělat větší dávku :-) to ale samozřejmě nemění nic na tom, že moučník je opravdu dobrý :-) Skořice to je moje :))

  • Ája
    Ája |

    29. 10. 2006 16:43

    Uvedené množství je na malý a nebo velký plech? Děkuji za odpověď.

  • Soňa N
    Soňa N |

    28. 10. 2006 18:21

    Vynikající,hustá je zakysaná smetana Alpa prodává ji Plus.

  • Jana Tomčíková
    Jana Tomčíková |

    28. 10. 2006 16:09

    Sašo, v podobném receptu se píše, že se koláč poleje zakysanou smetanou hned po vytažení z trouby, dělám to tak a smetana je po vychlazení krásně ztuhlá.Jinak je taky rozdíl mezy kvalitou zakysaných smetan, určitě bych nedávala třeba značku Danone nebo Yoplait, ale mám dobrou zkušenost se smetanou z mlékáren Valašské Meziříčí, není špatná i obyčejná Albert.Na první pohled by měla být smetana co nejhustší.

  • Airan
    Airan |

    28. 10. 2006 13:49

    Saša, v množství cukru je určítě chyba, lžice musí být vrchovaté a pect se musí dlouho, nejmin 1 hodinu! Znam podobní recept a není tak spatný.

  • Saša
    Saša |

    28. 10. 2006 13:00

    Včera jsem řezy upekla, ale těsto vůbec nevykynulo, zůstalo nízké a mokré. Smetana navrchu nezatuhla ani v lednici.Celé na vyhození. Můžete mi poradit, v čem je zakopaný pes ? Určitě to je skvělé, jen to umět :-)

  • Martinka Griscenko
    Martinka Griscenko |

    17. 8. 2006 01:51

    Buchta je vynikajici, ja jsem jeste smichala hnedy cukr a skorici a zamichala do testa.Jen jako mramor. Buchtu vrele doporucuji.Dekuji za recept

  • D K
    D K |

    12. 3. 2006 12:36

    Včera upečený a včera i snězený. Opravdu vynikající. Do těsta jsem dala jen vanilkový cukr a 1 lžíci cukru a naprosto to stačilo. Neměla jsem máslo, tak jsem dala 2 lžíce oleje. A na povrch jsem rozetřela kysanou smetanu smíchanou s bílým jogurtem activia. Dávám za 1.

  • tereza
    tereza |

    7. 3. 2006 11:06

    chtěla bych ho zrovinka dělat ale nevim jak s tim cukrem poradite nekdo?

  • JANA
    JANA |

    6. 3. 2006 16:00

    Výborný recept,manžel si ho velice pochvaloval!!!díky za nápad

  • magdina
    magdina |

    18. 11. 2005 08:58

    Vřčera jsem pekla.2dkg cukru se mi zdálo taky málo,20 zase moc tak jsem tam dala 15 dkg.Těsto bylo dost tuhé, tak se na plech muselo natřít-šlo to docela ztuha. Ale buchta je to dobrá.

  • Lenka Čermáková
    Lenka Čermáková |

    9. 11. 2005 13:21

    Výborné,všem moc chutnala.Recept již zařazen do oblíbených.

  • Jana Novakova
    Jana Novakova |

    28. 5. 2005 20:40

    No, ja nevim...jen 20g cukru? Neni to chyba? Nemelo to byt 200g?

  • Anonym
    Anonym |

    13. 3. 2005 15:06

    Proč pro důchodce??? Vypadá to dobře

  • evženie rambousková
    evženie rambousková |

    10. 6. 2004 11:57

    velmi chutný pokrm doporučuji hlavně pro dúchodce..

Abecední seznam: