Šalotková polévka s bílým vínem

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 30 minut
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: Ladia

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 300
      g šalotka
    • 0,5
      kostka zeleninový vývar
    • 0,3
      ks pórek
    • sůl
    • pepř mletý
    • 50
      ml bílé víno
    • 4
      plátek toastový chléb
    • 120
      g tvrdý sýr
    • petrželka a červená paprika na ozdobu

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Šalotky oloupeme a nakrájíme na čtvrtiny. Do hrnce nalijeme 1,2 l vody, přidáme šalotky spolu s bujónem a přivedeme k varu. Jakmile šalotka změkne, vývar osolíme, opepříme a přilijeme bílé víno. Nakonec přisypeme důkladně opraný a najemno nakrájený pórek. Necháme ještě jednou přejít varem a už dále nevaříme.
2
Toastový chléb nakrájíme na kostky a na pánvi je opečeme dozlatova. Kousky toastového chleba poklademe kolečky papriky, posypeme sýrem a ozdobíme petrželkou. Podáváme k polévce.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.