Salátová omáčka

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Hlávkový salát rozdělíme, vypereme, vymačkáme vodu a nakrájíme na menší proužky. Z másla a mouky uvaříme zlatavou jíšku. Přidáme salát, lehce osmažíme (cca 1/2 minuty) a zalijeme vroucí vodou na konzistenci omáčky. Vlijeme celou smetanu a dochutíme solí a trochou podravky. Po odstavení z ohně vmícháme žloutek pro zjemnění chuti.
2
Doporučená příloha: jako přílohu podáváme vařené, rozšťouchané brambory, do kterých přidáme cca 2 lžičky červené papriky.

Komentáře k receptu

  • D K
    D K |

    3. 4. 2006 15:47

    Tuhle omáčku znám od babičky, vždycky mi u ní moc chutnala. Salát dávala ale až do hotové omáčky.

  • Jaroslava Oumarová
    Jaroslava Oumarová |

    3. 4. 2006 10:37

    Tak tohle určitě brzy vyzkouším a budu na to moc zvědavá:-)) Pak dám vědět.

Další doporučené recepty: