Salát z baklažánů (lilků)

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Marsí

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Baklažány propícháme pořádně ze všech stran vidličkou a vložíme do ohnivzdorné (skleněné) nádoby. Vložíme do středně vyhřáté trouby a cca 1 hodinu pečeme. Slupka začne praskat a hnědnout. Po upečení vyjmeme z trouby, slupku sloupneme, necháme vychladnouta pak baklažány najemno nasekáme (kdo chce, může rozmixovat). Pak přidáme na jemno nasekanou cibulku, sůl, pepř a nasekanou zelenou petrželku. Po malých dávkách přiléváme olej (komu nedělá moc dobře, nebude ho tolik dávat) a citrónovou šťávu. Dobře rozmícháme.
2
Salát necháme vychladit a podáváme ozdobený černými olivami a na měsíčky nakrájenými rajčaty. Kdo to chce mít ještě lepší, může do toho rozmixovat upečenou a slupky zbavenou papriku.

Komentáře k receptu

  • Alia
    Alia |

    2. 7. 2006 08:53

    Vyzkouseno!!! Moc dobre. Dala jsem toho oleje trosinku min a bylo to mnam.

  • Marsí
    Marsí |

    7. 4. 2006 10:16

    Paní Airan, recept je dle originálu, ale já ho tam taky toho oleje tolik nedávám, takže každý dle chuti....

  • Airan
    Airan |

    6. 4. 2006 14:49

    Zajimavy salat, jen toho oleje se mi tam opravdu zda trochu moc:-) Vyzkousime.