Rychlé řezy s jablky

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 4
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      kg jablka
    • listové těsto
    • strouhanka
    • vlašské ořechy
    • rozinky
    • 1
      balíček vanilkový cukr
    • skořice
    • hera
    • vejce
  • Krém
    • 0,8
      l mléko
    • 2
      balíček vanilkový pudink
    • 1
      balíček vanilkový cukr
    • 3
      lžíce cukr krystal

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Lístkové těsto rozdělíme na 2 poloviny, první rozválíme a přeneseme na plech vypláchnutý studenou vodou. Těsto potřeme rozpuštěným máslem. Na suché pánvi dozlatova opražíme strouhanku a nasypeme ji na těsto.
2
Na to rozprostřeme jablka, posypeme ořechy, rozinkami, poprášíme skořicí a posypeme 1 vanilkovým cukrem. Uvaříme krém a ještě horký nalijeme navrch.
3
Nakonec rozválíme druhou placku, přeneseme ji na krémovou vrstvu, potřeme rozšlehaným vejcem a v předem hodně vyhřáté troubě upečeme dozlatova.

Komentáře k receptu

  • marie chocholová
    marie chocholová |

    5. 2. 2007 20:11

    Výborné řezy!Znám trochu jinak.Na první placku na plechu naskládám dětské piškoty,zaleju uvařeným pudinkem,na to dám nastrouhaná jablka/výborné jsou také čerstvé jahody nebo kompotované merunky/ Nakonec druhou placku. Takhle jsou taky moc dobré!

  • Barbora Polakova
    Barbora Polakova |

    4. 2. 2007 22:13

    Velmi dobre, jablka a puding skvela kombinacia.Ja som dala na 1 liter mlieka 2 pudingy este sa mi nestalo ze by mi vytekal.

  • Martina S.
    Martina S. |

    30. 10. 2006 12:28

    Zkusila jsem použít hrušky, samozřejmě více pudinkového prášku (2,5 vanilkového pudinku) a bylo to výborné - i když jsem vynechala ořechy, rozinky a skořici.

  • Jana Novakova
    Jana Novakova |

    21. 5. 2005 18:41

    Pani Dano, davam vam 1! Kombinace pudinku, jablka a litove testo nema chybu! Je tady jeste jeden podobny recept s piskotamy a oba jsou vyborne! dekuji

  • Dana M.
    Dana M. |

    3. 5. 2005 09:33

    Ještě jsem zapomněla dodat, že je potřeba nechat to úplně vystydnout (já uchovávám v lednici), aby byly jednotlivé "buchty" na řezu pěkné, prostě aby se tam ten pudink nerozblemcal. Je to velice lahodné, chutná to podobně jako štrůdl.

  • Alice
    Alice |

    3. 5. 2005 08:52

    Tohle vypadá mňam, určitě zkusím. U nás můžeme i jablka i pudink i listové těsto v jakékoliv podobě a když je to takováhle trojkomvinace...hm hm, velmi svůdné