Rychlé drožďové knedlíčky

moje hodnocení:

4,5

hodnotilo: 2
doba přípravy: 20 minut
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
V misce rozmícháme vajíčko, přidáme sůl, pepř, nadrobno nakrájenou cibulku, prolisovaný česnek, majoránku a do toho rozdrobíme droždí.
2
Vidličkou mícháme dokud se droždí nerozpustí.
3
Přidáme 1 ne plnou lžíci hladké mouky a dohustíme strouhankou. Nic nesmažíme!!Hotové knedlíčky zaváříme do polévky a vaříme asi 5 minut.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Petra
    Petra |

    18. 10. 2010 21:54

    kvasnicovou polevku milujem <3 a ted chci vyzkouset jesli jim budou chutnat i kvasnicove knedlicky? :-* ja je jedla u kamaradky a jsou luxusní tak doufam,ze se i me povedou a budou mojim chlapum moc chutnat tak jako me :-)

  • Lenka
    Lenka |

    11. 10. 2010 20:05

    ted jsem dovarila byly moje orvni smazila jsem cibulku s ptrzelkou a zahustovala jen strouhankou byly mnam mnam <3

  • Jana
    Jana |

    12. 10. 2006 12:02

    Kvasnicová polévka je opravdu výborná, doporučuji vyzkoušet.

  • milla
    milla |

    12. 10. 2006 08:47

    drožďáky u nás mají doma rádi víc, než játrové.Ale také radějí trochu zpracuji to droždí na cibulce,pak to tolik nedělá neplechu v břiše.To samé s drožďovou pomazánkou-lehce opražit a je to bašta.

  • Jana Kutačová
    Jana Kutačová |

    11. 10. 2006 21:10

    Taky jsem vyzkoušela a bylo mi řečeno,že ty co jsem dělávala předtím jsou lepší.Takže budu zase smažit droždí s cibulkou,ale mě např. chutnaly velice podobně jako ty moje klasické,ale je fakt,že já sním téměř vše,takže nejsem asi to správné měřítko:o))

  • Světlana
    Světlana |

    11. 10. 2006 20:59

    U nás se vyrábí kombinace vašich receptů. :-) Kvysnice osmažím s cibulkou a trochou strouhanky, klepnu vajíčko a umíchám do tuha. Pak zaliju vodou a s trochou masoxu uvařím polévku. Některé části vaječnodrožďové míchanice se rozpustí v polévce, některé zůstanou jako noky. Rychlé, dobré. Tedy pro milovníky drožďové chuti. :-)

  • Iva Přikrylová
    Iva Přikrylová |

    11. 10. 2006 14:38

    Já taky nechávám nejprve orestovat cibulku a na ní rozpustím kvasnice. Pak vypnu a vmíchím ostatní ingradience a zavářím do polévky. Myslím si, že orestované kvasnice mají příjemnějsí chuť

  • Marie Horáková
    Marie Horáková |

    11. 10. 2006 13:20

    Vyzkoušela jsem, ale nechutnalo nám. Zůstanu u toho, že cibulku i droždí osmažím, i když je to časově náročnější. Mouku nedávám vůbec, jen strouhanku.

  • Jana Pátková
    Jana Pátková |

    11. 10. 2006 12:48

    Já dělám opačně, na cibulce podusím droždí, pak přidám vejce - může to být i pomazánka, pokud zahustím moukou a strouhankou, tak budu mít knedlíčky.

  • Jaroslava Oumarová
    Jaroslava Oumarová |

    11. 10. 2006 11:56

    Tak takhle bez osmahnutí droždí to neznám, ale vyzkouším:-)

  • Václav FRONĚK
    Václav FRONĚK |

    11. 10. 2006 09:07

    Vaříme kvasnicovou polévku dosti rádi a vaše knedlíčky také děláme a jsou super.

Poslední navštívené:

Abecední seznam: