• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Rychlá, ale dobrá svíčková
Napište svůj komentář k receptu

Rychlá, ale dobrá svíčková

autor: cenevrec
0.0
moje hodnoceni
3.0
hodnotilo: 28
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Rychlá, ale dobrá svíčková
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • hovězí maso
    • 1
      sklenice zelenina (sterilovaná zelenina na svíčkovou od Hamé)
    • 250
      ml smetana
    • hladká mouka
    • sůl
    • cukr

Postup přípravy receptu

1
Hovězí maso nakrájíme na středně velké kousky, zprudka opečeme na oleji, osolíme, podlijeme vodou a necháme podusit. Když je maso skoro měkké, přidáme Halalí a ještě chvíli dusíme. Maso vyndáme, omáčku rozmixujeme. Do smetany přidáme dvě lžíce hladké mouky a rozkvedláme. Přilijeme do rozmixované omáčky a mícháme až do zhoustnutí. Omáčku dochutíme cukrem, vložíme zpět maso a máme hotovo.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Famózní ale velmi rychlé závitky

Famózní ale velmi rychlé závitky

Dobrá a rychlá brokolicová polévka

Dobrá a rychlá brokolicová polévka

Dobrá, jednoduchá, rychlá mrkev

Dobrá, jednoduchá, rychlá mrkev

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Marie | 12. 5. 2015 15:12

    Já jí tak také vařím.Halalí je super ale musíte koupit to správné.Je více druhů.

  • Marie | 12. 5. 2015 15:12

    Já jí tak také vařím.Halalí je super ale musíte koupit to správné.Je více druhů.

  • J4444 | 4. 4. 2015 11:58

    Omáčka byla hrozně kyselá i když jsem halali přecedila a vymačkala. Příště asi ještě propláchnout. Nebo možná příště zkusím jiný recept na svíčkovou.

  • irena | 10. 12. 2014 12:12

    Svíčkovou jsem zrovna dovařila a je fakt dobrá ;-)

  • Šárka | 26. 1. 2014 10:02

    Halali je super věc na moření zvěřiny, a tipuju podle názvu, že k tomuto účelu bylo původně stvořeno, proto moc nechápu to slívání a proplachování vodou. Svíčkovou ze zvěřiny dělám jen takle, ale nikdy nevařím - peču v troubě. Omáčku pak nakonec stvořím v hrnci na kamnech z "výpeku". To, že je Halali hodně slané a kořeněné má nespornou výhodu, a to tu, že se z toho dá udělat víc omáčky a netřeba to dochucovat. V podstaté jen ředím nebo nastavuji, dle potřeby. Sní se vždycky úplně všechno. Tuhle svíčkovou mě naučila babička. Pravda je, že svíčkovou dělám pouze ze zvěřiny, nikdy ne z vepřového (chuťově to není ono) nebo z pravé hovězí svíčkové (moc peněz). Dělávali jsme to i z králíka, ale samozřejmě jen ze starších kusů, pokud bylo potřeba maso namořit, aby se nám na něm nevylámaly zuby. A taky po namoření zmizí ta "chuť" masa, která není zrovna žádoucí.

  • Ája | 30. 7. 2012 11:39

    Super recept! Svíčkovou jsem dělala poprvé v životě, měla jsem z ní respekt, ale díky tomuto receptu jsem uspěla na jedničku :) halali jsem teda propláchla v cedníku, dala 2 skleničky a smetany 2 kelímky. Příště dám asi víc, páč to bylo hned snězené, já chtěla ještě na druhý den pozvat rodiče...

  • Lenka | 8. 4. 2012 17:14

    halali nám nechutna lepší čerstvá zelenina

  • ALCA | 27. 7. 2011 10:58

    Halali musíte před vložením k masu propláchnout pres hustý cedník studenou vodou a nebudete mít přesolenou svíčkovou :-\

  • Anonymous | 25. 4. 2011 16:19

    dokončení předchozího... Halali ani Kunovjanka či jiná směs do pravé svíčkové prostě nepatří...

  • Anonymous | 25. 4. 2011 16:16

    Není nad čerstvou kořenovou zeleninu. halali, Ku

  • Marta Kropáčová | 30. 4. 2009 20:06

    Jitko,diky za radu

  • Jitka Bublová | 30. 4. 2009 11:07

    Halali jsem vyzkoušela jednou na doporučení, ale dopadla jsem stejně jako Jana - totálně přesolené. Sice se to ještě dalo zachránit, ale nebylo to ono. Takže jako dřív používám čerstvou zeleninu, je to zaručené a bez éček a konzervantů. Marto, zřídnutí omáčky se mi stalo jenom při zahuštování solamylem nebo hotovou jíškou, myslím, že to dělá ten škrob. S moukou se mi to nikdy nestalo, spíš omáčka vždy do druhého dne zhoustne.

  • Marta Kropáčová | 26. 4. 2009 20:44

    Takym rada varim na Halali,akorad ho zcedim a maso zasypu jen tou zeleninou,az dodelavam omacku,nalevem ji dochucuji.Co me vrta hlavou je to,ze kdyz se omacka prihriva...a to nemyslim v mikrovlnce,ze nekdy zridne a nekdy je stejna,jak predesly den,nevite nekdo,proc?Nekdy se mi to stane i s gulasem.

  • Roman Raba | 26. 4. 2009 16:55

    Dělám téměř stejně jako je tento recept a Halali mě nikdy nezklamalo. Příprava rychlá a výsledek velmi chutný.

  • Marta Kropáčová | 25. 4. 2009 20:45

    Taky nemam s Halali problem,ja ho zcedim a po orestovani masa ho tou zeleninou zasypu a podleji vodou.Zbyly nalev pouzivam az na dochucovani.Vysledek dopadl vzdy skvele.

  • Jana K. | 25. 4. 2009 19:38

    JA si myslim,ze je to spis nakysle,ale to se da dochutit cukrem nebo na zaver pridat na talir brusinky. Delam i klasickou svickovou,ale kdyz neni cas,tak je to dobra varianta.

  • zdenka supolova | 25. 4. 2009 16:26

    Na Halali nedám dopustit,nikdy se mi nepodařilo udělat svíčkovou "jako od maminky",až když se před mnoha a mnoha lety začalo dělat Halali.I na menší množství masa dávám celou malou skleničku a nikdy nebyla slaná.Tak nevím....

  • Jana Wernischova | 24. 4. 2009 23:27

    Já mám s Halali moc špatnou zkušenost - jednou jsem to použila a jídlo bylo tak děsivě přesolené, že přes veškerou snahu a pokusy letělo nakonec do záchodu a k obědu byla namísto svíčkové omeleta. Ale třeba jsem měla opravdu jen smůlu na nějakou špatnou várku nebo přímo sklenici - jinak používám směs zeleniny do svíčkové taky, jen se to snad ani nijak extra nejmenuje.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Hovězí
Maso Hovězí Oběd Večeře Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Hladká mouka Hovězí maso Smetana Sůl Zelenina
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Zavináče

Zavináče

Rybízový čaj

Rybízový čaj

Bramborová pomazánka II.

Bramborová pomazánka II.

Soté z vepřového masa

Soté z vepřového masa

Rychlé kuřecí na kari s pórkem

Rychlé kuřecí na kari s pórkem

Malý korpus

Malý korpus

Jednoduché cappuccino řezy

Jednoduché cappuccino řezy

Cuketová kolečka

Cuketová kolečka

Červené špagety

Červené špagety

Doporučujeme

30 minut
Smažená rýže se zeleninou a krůtím masem

Smažená rýže se zeleninou a krůtím…

20 minut
Dýňová polévka s hruškami

Dýňová polévka s hruškami

40 minut
Houbová omáčka II.

Houbová omáčka II.

40 minut
Lamington

Lamington

30 minut
Topinky se smaženicí

Topinky se smaženicí

40 minut
Nepečený jablkový dort

Nepečený jablkový dort

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

40 minut
Houbový guláš

Houbový guláš

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

629
Křenová plec na smetaně
Křenová plec na smetaně
250
Bramborové noky
Bramborové noky
195
Drobenkový štrúdl
Drobenkový štrúdl
93
Jablečný koláč z remosky ala štrůdl
Jablečný koláč z remosky…
20
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka

Zajímavé články

Ideální moučník do deštivého počasí? Upečte si Dutch baby!
Ideální moučník do deštivého počasí? Upečte si…
Tortilla wrap hack: Naučte se populární trik, jak složit naplněnou tortillu
Tortilla wrap hack: Naučte se populární trik, jak…
Jablečný štrúdl 4x jinak: Výborný je z listového, taženého, pivního i mrkvového těsta
Jablečný štrúdl 4x jinak: Výborný je z listového,…
Brigitte Bardot: Slavná vegetariánka, která obzvlášť miluje jeden koláč
Brigitte Bardot: Slavná vegetariánka, která…
Cookies 4x jinak: Upečte si sladké domácí sušenky, které jsou perfektní k snídani i svačině
Cookies 4x jinak: Upečte si sladké domácí sušenky…
AHA.cz Bavič Petr Novotný: Nehezká slova na adresu odsouzeného syna

Bavič Petr Novotný: Nehezká slova na adresu odsouzeného syna

Mimibazar Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Dáma.cz Největší klikaři zvěrokruhu: Těmto znamením vždycky všechno projde

Největší klikaři zvěrokruhu: Těmto znamením vždycky všechno projde

Blesk pro ženy Móda z premiéry filmu Franz: Čaputová předvedla stylistické fígle! A kdo ještě zazářil?

Móda z premiéry filmu Franz: Čaputová předvedla stylistické fígle! A kdo ještě zazářil?

Ženy.cz Co si pustit, když venku prší? Podzimní filmy a seriály, které vás zahřejí víc než čaj

Co si pustit, když venku prší? Podzimní filmy a seriály, které vás zahřejí víc než čaj

Blesk.cz Kapela Lucie chystá narozeninové turné: Pro velký zájem přidává další termín

Kapela Lucie chystá narozeninové turné: Pro velký zájem přidává další termín

SportRevue.cz FOTO: 28 sportovkyň, které se nechaly fotit nahé a ukázaly (skoro) všechno

FOTO: 28 sportovkyň, které se nechaly fotit nahé a ukázaly (skoro) všechno

Maminka.cz GALERIE: Mamince se narodila čtyřčata, z nichž dcery jsou jedna jednovaječná dvojčata a synové druhá!

GALERIE: Mamince se narodila čtyřčata, z nichž dcery jsou jedna jednovaječná dvojčata a synové druhá!

Blesk Horoskopy Co slibují karty pro první podzimní týden? Blesk z čistého nebe pro jedno znamení! A kdo bude krotit vášně?

Co slibují karty pro první podzimní týden? Blesk z čistého nebe pro jedno znamení! A kdo bude krotit vášně?

  • Recepty.cz
  • Rychlá, ale dobrá svíčková
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact