Famózní ale velmi rychlé závitky

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 3
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: haluška50

Suroviny

Vložit do nákupu
    • vepřová kýta - řízky dle množství strávníků
    • uzená slanina
    • vejce
    • 1
      kelímek zakysaná smetana
    • sůl
    • pepř mletý
    • hořčice
    • hladká mouka

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Řízky naklepejte, osolte, opepřete, potřete hořčicí, kysanou smetanou, položte slaninu a celé vejce. Zamotejte a připevněte párátky. Rozpalte olej a zprudka opečte. Poté podlijte trochou vody a duste 20 minut.
2
Přílohou jsou dobré americké brambory.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Tereza J.
    Tereza J. |

    30. 7. 2009 13:20

    Michaela, nebudem sa opakovať po Zorke, ale bohužiaľ, ak sa vám urobili hrudky, je to vaša chyba. Solamyl sa rozmieša vo vode, nesmú zostať hrudky, úplne na hladko a zahustí sa pokrm. Môžem vám povedať, že rozmiešať solamyl v tekutine ide oveľa ľahšie ako rozmiešať múku.

  • Zora Manasová
    Zora Manasová |

    30. 7. 2009 11:12

    Michaela, ale to nie je chyba solamylu. Vyhýbam sa zahusťovaniu, ale ak už musím, tak jedine solamylom, a hrudky som nikdy nemala. Treba ho poriadne rozmiešať vo vode a pri pridávaní jedlo stále miešať, hrudky potom nemôžu byť. Pekný deň.

  • Michaela Linhartová
    Michaela Linhartová |

    30. 7. 2009 10:57

    Paní Terezo, dělala jsem podle vás... zahustila jsem solamylem a měla jsem z toho hrudky :-(. Příště zkusim zahusti moukou.

  • Tereza J.
    Tereza J. |

    3. 5. 2009 19:04

    Martuška, ja som si dala poradiť od autorky a podávala s americkými zemiakmi:))) A zeleninkou:))) Bolo to fakt výborné.

  • Marta Kropáčová
    Marta Kropáčová |

    3. 5. 2009 09:34

    Krome te kysane smetany je delam stejne,akorad si uvarim o 1-2 vajicka vic,ktere nakonec nasekam do vznikle stavy.S brambor.kasi a nejakym salatem,skvele.

  • Tereza J.
    Tereza J. |

    3. 5. 2009 06:22

    Závitky sú skutočne rýchle, ale aj veľmi chutné. K tej múke, po príprave by som povedala, že je to tak ako vraví Vierka, tá omáčka by trocha chcela zahustiť, ale ja som použila nie múku, ale solamyl. Dávam 1, a fotka bude nasledovať. Díky za recept. V jednoduchosti je krása:)))

  • misulek
    misulek |

    7. 3. 2008 07:48

    Mouka je tam na obalení zábitku před pečením.

  • Věra N.
    Věra N. |

    18. 2. 2008 12:34

    Recept jsem sice nepsala, ale dle mého názoru na obalení závitku před jeho opečením.

  • Věra z Dc
    Věra z Dc |

    18. 2. 2008 08:12

    Pokud tomu dobře rozumím, tak moukou bych zahustila vzniklou omáčku ?!

  • aluša
    aluša |

    17. 2. 2008 23:17

    a na co je ta mouka?