• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Ruské lívance bliny
Napište svůj komentář k receptu

Ruské lívance bliny

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Ruské lívance bliny
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      l mléko
    • 10
      g droždí
    • 250
      g pohanková mouka
    • 1
      lžička cukr
    • 1
      lžička sůl
    • 1
      ks žloutek
    • 50
      g máslo přepuštěné
    • 200
      g smetana
    • 100
      g kaviár pstruží

Postup přípravy receptu

1
Čerstvé droždí rozpustíme v 62,5 ml vlažného mléka. Opatrně smícháme pohankovou mouku s rozpuštěným droždím. Zakryté necháme asi 20 min. kynout.
2
Za míchání povaříme zbylé mléko se solí a cukrem a poté necháme vychladnout. K těstu přidáme máslo, žloutek a lehce vychlazené mléko a vypracujeme husté těsto. Toto těsto necháme dalších 60 - 90 min. kynout, až se na těstu začnou tvořit malé bubliny.
3
Na teflonové pánvi s přepuštěným máslem pečeme malé pohankové lívance při střední teplotě. Bliny podáváme se smetanou, pstružím a černým kaviárem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Ruské okurky - rychlokvašky na slano

Ruské okurky - rychlokvašky na slano

Ruské vejce

Ruské vejce

Citronovo-jablečné lívance

Citronovo-jablečné lívance

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • suse | 26. 9. 2011 21:24

    zajimalo by me, odkud tento recept pochazi, protoze ruske livance jsou-oladi, palacinky-bliny...

  • Di - | 19. 5. 2010 10:40

    Doufala jsem, že někde alespoň opraví chybu v nadpisu, ale jak vidím, marně.

  • Di - | 14. 5. 2010 10:53

    No jasně, té mouky tam musí být mnhem více.

  • Ladia - | 14. 5. 2010 09:05

    Recept na bliny http://gotovim-doma.ru/view.php?r=596-recept-Russkie-drozhzhevye-bliny

  • Di - | 14. 5. 2010 07:00

    Kromě toho by to měly být bliny, nikoliv blini. Snad jenom ten kaviár a pohanka jsou na tomhle receptu ruské. A taky si nedovedu představit, jak bych z tohohle těsta něco smažila.

  • Daniella O. | 13. 5. 2010 21:18

    Ruske bliny nejsou kynute, casto je delava kamaradka z Moskvy, v podstate jsou to takove nase palacinky:)

  • Míša mikklik | 13. 5. 2010 20:00

    Taky by mě zajímalo, jestli jde zadělat husté těsto z 250 g mouky a 1l mléka? Neumím si to představit.

  • Di - | 12. 5. 2010 15:59

    Opravdu zvláštní recept. Proč je například potřeba rozpouštět droždí právě v 62,5 ml mléka, kdo se s tím bude měřit? Kromě toho si myslím, že skutečné ruské bliny nejsou kynuté.

Vyberte, co chcete vytisknout
Pokrmy Z mléka / sýra Večeře Smažení Rusko Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Droždí Kaviár Máslo Mléko Pohanková mouka Smetana Sůl Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Vepřové závitky na smetaně

Vepřové závitky na smetaně

Americká mrkvová buchta

Americká mrkvová buchta

Palačinky snů

Palačinky snů

Cibulová pizza z listového těsta

Cibulová pizza z listového těsta

Šumavské těstoviny

Šumavské těstoviny

Jemná hrachová kaše

Jemná hrachová kaše

Čočková polévka s klobásou

Čočková polévka s klobásou

Hrášková polévka se slaninou

Hrášková polévka se slaninou

Rozmarýnový cheesecake

Rozmarýnový cheesecake

Doporučujeme

30 minut
Kotlety s rajčaty a bramborami

Kotlety s rajčaty a bramborami

40 minut
Polévka z pečených rajčat

Polévka z pečených rajčat

20 minut
Cukeťák z trouby

Cukeťák z trouby

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

95 minut
Brownies s ostružinovým pyré

Brownies s ostružinovým pyré

Zapečená plněná rajčata

Zapečená plněná rajčata

40 minut
Quiche s červenou řepou a sýrem

Quiche s červenou řepou a sýrem

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

61
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
36
Kotlety s rajčaty a bramborami
Kotlety s rajčaty a…
36
Zapečené těstoviny s rajčatovou omáčkou, zeleninou a mozzarellou
Zapečené těstoviny s…
23
Houbové roštěnky
Houbové roštěnky
22
Zapečené vaječné toasty
Zapečené vaječné toasty

Zajímavé články

Vinobraní 2025: Tipy na akce na Moravě i v Čechách
Vinobraní 2025: Tipy na akce na Moravě i v Čechách
Domácí omáčka z pečených rajčat: Vyrobte si poklad, který oceníte nejen v zimě
Domácí omáčka z pečených rajčat: Vyrobte si…
Znáte pide? Turecká pizza ve tvaru loďky je hitem pouličních bister
Znáte pide? Turecká pizza ve tvaru loďky je hitem…
Školní svačiny podle znamení zvěrokruhu: Beran ocení něco zajímavého, malého Štíra budete muset trochu obelstít
Školní svačiny podle znamení zvěrokruhu: Beran…
4 nejlepší snídaně plné bílkovin: Zasytí vás, nepřiberete po nich a ještě si pochutnáte
4 nejlepší snídaně plné bílkovin: Zasytí vás,…
AHA.cz Fanoušci bijí na poplach! Co se proboha stalo s Marešem?

Fanoušci bijí na poplach! Co se proboha stalo s Marešem?

Mimibazar Jak vést politickou diskuzi a nezničit si rodinné a přátelské vztahy

Jak vést politickou diskuzi a nezničit si rodinné a přátelské vztahy

Dáma.cz Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Blesk pro ženy V 80 letech módní ikonou! Čím herečka Helen Mirren inspiruje ostatní ženy?

V 80 letech módní ikonou! Čím herečka Helen Mirren inspiruje ostatní ženy?

Ženy.cz Z pekla rovnou do ráje: druhý trimestr mi ukazuje krásy těhotenství

Z pekla rovnou do ráje: druhý trimestr mi ukazuje krásy těhotenství

Blesk.cz Miss Tomanová v Brazílii: Uhranula milence Madonny!

Miss Tomanová v Brazílii: Uhranula milence Madonny!

SportRevue.cz FOTOGALERIE: Osudové ženy Cristiana Ronalda. Která je nejhezčí?

FOTOGALERIE: Osudové ženy Cristiana Ronalda. Která je nejhezčí?

Maminka.cz Kdyby pohled zabíjel... 25 fotek naštvaných miminek, která vás zaručeně rozesmějí

Kdyby pohled zabíjel... 25 fotek naštvaných miminek, která vás zaručeně rozesmějí

Blesk Horoskopy Jména, která přitahují nehody a tragédie: Patří mezi ně i to vaše?

Jména, která přitahují nehody a tragédie: Patří mezi ně i to vaše?

  • Recepty.cz
  • Ruské lívance bliny
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact