Ruská velikonoční bábovka

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      balíček droždí sušené
    • 120
      g cukr
    • 125
      ml mléko
    • 500
      g polohrubá mouka
    • 1
      špetka sůl
    • kardamom mletý, na špičku nože
    • 1
      ks citronová kůra z půlky citronu
    • 3
      ks žloutek
    • 150
      g máslo
    • 100
      g sultánky
    • 50
      g kandované ovoce sekané
    • 60
      g mandle
    • 200
      g moučkový cukr na polevu
    • 3
      lžíce citronová šťáva na polevu

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Smícháme droždí, 10 g cukru a mléko. Necháme 15 minut vykynout.
2
Mouku prosijeme do mísy, vytlačíme důlek, přidáme 110 g cukru, sůl, kardamom, citronovu kůru, žloutky a máslo. Kvásek nalijeme do důlku. Vše důkladně prohněteme a necháme asi hodinu kynout.
3
Odložíme stranou trochu sultánek, kandovaného ovoce a mandlí, zbytek zapracujeme do těsta.
4
Těstem naplníme bábovkovou formu a necháme 30 minut kynout. Troubu předehřejeme na 200 °C. Pečeme asi 30 minut, vyklopíme a necháme vychladnout.
5
Na polevu smícháme moučkový cukr s citronovou šťávou a bábovku potřeme.

Komentáře k receptu

  • Anonym
    Anonym |

    10. 3. 2008 20:52

    aSI S NIMI POSYPEME POLEVOU POLIATU BáBOVKU

  • Dagmar M.
    Dagmar M. |

    13. 1. 2008 19:17

    Stranou odložíme sultánky, kandované ovoce a mandle a co s nima pak uděláme?

  • Kuchařka on-line
    Kuchařka on-line |

    6. 3. 2005 17:18

    Opraveno, děkujeme za upozornění.

  • Jana H.
    Jana H. |

    6. 3. 2005 16:35

    Nevloudila se chybička? Kolik mouky a jaké. Dík. Jana.