Rumové banány se skořicí

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: monciatko

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 4
      ks banány
    • 5
      lžíce hnědý rum
    • 25
      g máslo
    • 1
      lžíce skořice
    • 3
      lžíce med
    • 50
      ks vlašské ořechy

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Banány nakrájíme na silnější kolečka, a osmažíme na rozpuštěném másle, až budou měkké. Banány pak odložíme na teplou servírovací mísu a do másla přidáme skořici, rum a med a vaříme, až dokud směs mírně nezhoustne.
2
Nakonec přidáme nakrájené ořechy a hotovu omáčkou přelijeme teplé banány a ozdobíme šlehačkou.

Komentáře k receptu

  • Monika T
    Monika T |

    26. 5. 2009 20:15

    Tánička, ďakujem za pochvalu, takéto komentáre vždy najviac potešia a samozrejme som veľmi rada že vám chutí :)

  • Táňa K.
    Táňa K. |

    26. 5. 2009 19:05

    Moniko, moc se mi líbí Vaše recepty. Už při čtení jsou lákavé a také často zdravé. Dnes jsem zkombinovala dokonce dva Vaše recepty dohromady:-), a to Rumové banány se skořicí a Tvarohovo-pomerančový krém. Na rumové banány jsem měla zálusk už delší dobu a navíc jsem potřebovala zdělat jeden tvaroh, tak jsem do misek rozdělila tvarohový krém a na to rozdělila banány s omáčkou. Banány jsem tepelně neupravovala, jen nakrájela a omáčku jsem udělala bez másla, jen jsem vše rozehřála a vymíchala. Je to neskutečně lahodné a člověk má dobrý pocit, že baští docela zdravou dobrotu. Dávám velkou 1.

  • Marta Kropáčová
    Marta Kropáčová |

    20. 3. 2009 20:58

    Laka me to vyzkouset....az budou levnejsi banany/momentalne za 43 kc/,davam do oblibenych,urcite vyzkousim.