Řízek z vajec

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 4
      ks vejce 2-3 +1
    • 80
      g hladká mouka
    • 80
      g strouhanka
    • 50
      g ementál strouhaný ementál
    • rostlinný olej na smažení

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Na oleji usmažíme volská oka a necháme je vychladnout. Smícháme strouhanku s nastrouhaným sýrem a oka obalujeme jako řízek, osmažíme a podáváme s novýmy brambory, tatarkou a zeleninovým salátem.

Komentáře k receptu

  • Hanka
    Hanka |

    13. 8. 2006 20:08

    Díky, určitě to někdy vyzkouším.

  • Andrea
    Andrea |

    8. 8. 2006 20:22

    V Spanielsku sa Volské oko (Huevo frito) vzdy robí z oboch strán, ale po obrátení velmi krátko, aby zltok bol zvonka uzavretý, ale vo vnútri tekutý.

  • Hanka
    Hanka |

    7. 8. 2006 20:52

    Vypadá to dobře, akorát se chci zeptat, ty volský oka se asi musí osmažit z obou stran ne? Já totiž dělám volský oko, kdy je žloutek tekutý, ale nedovedu si představit, jak bych to obalovala.