Řízek se žampionovou omáčkou

moje hodnocení:

3,0

hodnotilo: 1
doba přípravy: 60 minut
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: FRYJKA

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Připravíme si klasické smažené řízky z vepřové kýty, nebo z čeho je máme rádi a osmažíme.
2
Na kousku másla chvilku podusíme sterilované žampiony, pokud chceme z čerstvých, tak trošku déle, zalijeme smetanou, můžeme přihodit kousek zeleninového bujonu, nebo aromatu (podravky) a chvilku povaříme. Zahustíme moukou s vodou.
3
Na talíři si řízek přelijeme žampionovou omáčkou a jako přílohu podáváme hranolky. I když tento recept vypadá šíleně, uvidíte, že budete stejně překvapeni jako já.
4
Poznámka: pokud se mi nechce patlat s omáčkou, koupím hotovou sušenou omáčku od Knorru, rozkvedlám v mléce a vodě 50:50 a přidám sterilované žampiony a je to taky dobré.
Použité ingredience v tomto receptu: Máslo Mouka Olej Smetana Strouhanka Vejce Vepřová kýta Žampiony
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Kateřina Nováková
    Kateřina Nováková |

    19. 1. 2007 16:18

    Zrovna hledám nějaký rychlý recept na zítřejší oběd, tento vypadá lákavě, rozhodně vyzkouším.

  • Jana Janková
    Jana Janková |

    19. 1. 2007 10:08

    Dělám tak smažený řízek s nivovou omáčkou s velkým úspěchem. Vyzkouším žampionovou, myslím, že efekt bude stejně výborný.

Poslední navštívené:

Abecední seznam: