Ředkvičková pomazánka II.

moje hodnocení:

4,0

hodnotilo: 1
doba přípravy: 10 minut
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Věra z DC

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 2
      lžíce máslo
    • 1
      ks lučina
    • 1
      svazek ředkvička
    • 1
      špetka sůl

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Změklé máslo utřeme se sýrem Lučina do pěny. Vmícháme očištěné a jemně nastrouhané ředkvičky, osolíme a promícháme. Pomazánku mažeme na plátky veky. Místo lučiny můžeme použít tavený sýr, nebo měkký tvaroh. Velmi chutné jsou také vidličkou rormačkané olomoucké tvarůžky. Místo ředkviček lze použít také nastrouhané ředkve.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Kateřina Moťková
    Kateřina Moťková |

    8. 4. 2009 16:44

    Výborná inspirace! Dělala jsem z bílé ředkve, po nastrouhání jsem slila šťávu, kterou ředkev pustila, přidala jsem tvaroh, pomazánkové máslo a trošku obyč. másla, osolila a na domácích chlebu je to jedna báseň! Osvěžující a lehká pomazánka, ale asi spíš k rychlé spotřebě...

  • Ilona Cooper
    Ilona Cooper |

    10. 6. 2008 20:05

    vyborna,jednoducha pomazanka

  • Libor
    Libor |

    12. 5. 2007 20:44

    mokre nastrouhane redkvicky nedrzi dohromady s mastnym maslem a syrem a tudiz vznikne zajimava hmota ktera stale pousti vodu. Chut dobra ale jako pomazanka nepouzitelne.