Rajčatové pesto

moje hodnocení:

4,0

hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Rajčata rozvaříme v trošce vody s octem. Polovinu rajčat a ořechy rozmixujeme na pyré, vše dochutíme utřeným česnekem a parmezánem. Mícháme na trošce oleje, dochutíme bazalkou, oreganem, tymiánem… Mícháme, až se svaří na hustotu omáčku.
2
Pokud děláme do rezervy, plníme ještě horké do skleniček (z kila rajčat se naplní 2 malé zavařovačky). Je to vlastně hustá omáčka, kterou můžeme použít na chleba, potřít s ním brambory nebo zeleninu před grilováním, jako náplň a samozřejmě po italsku na těstoviny.

Komentáře k receptu

  • marian.x
    marian.x |

    17. 2. 2011 12:59

    :-D tak tohle nemá s rajčatovým pestem opravdu nic společného....Originál Pesto Rosso se totiž nevaří a je zásadně ze sušených rajčat a bazalky...pokud nepoužíváte internet pouze na hraní her a stahování filmů najděte si prosím originál recept na pesto..