Rajčatové pesto

moje hodnocení:

4,5

hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 2
      lžíce mandle nebo piniové ořechy
    • 200
      g rajčata
    • 5
      lžíce ocet
    • 2
      stroužek česnek
    • 2
      lžíce strouhaný parmazán
    • bazalka
    • oregáno
    • tymián

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Rajčata rozvaříme v trošce vody s octem. Polovinu rajčat a ořechy rozmixujeme na pyré, vše dochutíme utřeným česnekem a parmezánem. Mícháme na trošce oleje, dochutíme bazalkou, oreganem, tymiánem… Mícháme, až se svaří na hustotu omáčku.
2
Pokud děláme do rezervy, plníme ještě horké do skleniček (z kila rajčat se naplní 2 malé zavařovačky). Je to vlastně hustá omáčka, kterou můžeme použít na chleba, potřít s ním brambory nebo zeleninu před grilováním, jako náplň a samozřejmě po italsku na těstoviny.
Kategorie: Pesta Zelenina
Použité ingredience v tomto receptu: Bazalka Česnek Mandle Ocet Oregáno Rajčata Strouhaný parmazán Tymián
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Isirian
    Isirian |

    21. 9. 2018 18:36

    Dneska jsem dělala první várku a budu dělat zítra druhou. Možná to není "pravé pesto", ale chuťově je to moc dobré a pokud často děláte těstoviny na různé způsoby (můj případ), tak je to skvělý způsob, jak si předem připravit omáčku, se kterou pak můžete pracovat.

  • marian.x
    marian.x |

    17. 2. 2011 12:59

    :-D tak tohle nemá s rajčatovým pestem opravdu nic společného....Originál Pesto Rosso se totiž nevaří a je zásadně ze sušených rajčat a bazalky...pokud nepoužíváte internet pouze na hraní her a stahování filmů najděte si prosím originál recept na pesto..

Další doporučené recepty: