• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Články
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
  • Zapomenuté heslo Založit nový účet
  • Recepty.cz - logo
    Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
    Vložit recept
    Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Příležitosti
    • Recepty.cz
    • Povidloně
    Napište svůj komentář k receptu

    Povidloně

    autor: Recepty
    0.0
    moje hodnoceni
    3.7
    hodnotilo: 3
    doba přípravy: neuvedeno
    počet kalorií: neuvedeno
    Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
    Povidloně
    Nahrát fotku
     

    Suroviny

    počet porcí: neuvedeno
    • Těsto
      • 1
        l voda
      • 1
        špetka sůl
      • 100
        g tuk 100%
      • 280
        g hrubá mouka
      • 6
        ks vejce
      • 1
        balíček prášek do pečiva
    • Krém
      • 3
        ks tvaroh
      • 1
        kelímek smetana ke šlehání
      • 1
        balíček vanilkový cukr
      • cukr dle chuti
      • 2
        lžíce máslo rozpuštěné
      • 1
        lžíce ztužený tuk rozpuštěné

    Postup přípravy receptu

    1
    Vodu se solí a tukem přivedeme k varu, vsypeme hrubou mouku a uvaříme hustou kaši. Po vychladnutí zašleháme postupnně vejce a prášek do pečiva. Na dva suché plechy rozetřeme stěrkou těsto (tenká vrstva) a zprudka upečeme bez otvírání trouby. Naskočí jako věnečky.
    2
    Na krém utřeme tvarohy s oběma cukry a přilijeme tekutou šlehačku, máslo a ztužený tuk. Na první placku natřeme silnou vrstvu povidel (zředit teplou vodou, lépe rumem), na to krém a přiklopit druhou placku. Mírně přimáčkneme a pocákáme klasickou citronovou polevou, po zaschnutí ještě pocákáme čokoládovou polevou. Necháme odležet do druhého dne, krájíme na čtverce 10x10 cm na talířek a přidáme k tomu vidličku.
    Podělte se s přáteli o recept

    Podobné recepty

    Povidlok

    Povidlok

    Hrušková povidla

    Hrušková povidla

    Švestková povidla

    Švestková povidla

    Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

    Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
    Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

    Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

     

    Komentáře k receptu

    • frankovka *
      frankovka * | 21. 10. 2007 08:20

      Těsto jde opravdu hůř sundat z plechu - příště dám papír. Povidla neředím.

    • NMarta
      NMarta | 15. 10. 2007 06:42

      Pekla jsem o víkendu, těsto se povedlo skvěle,roztíralo se dobře, ale nevím jest-li je úplně dobře ten suchý plech, šlo hůř sundat.Taky do trouby nevidím, neotevřela jsem 5 minut a pak jen trošičku pootevřela a nahlídla.Povidel jsem dala dost, a asi hodně naředila, tak při krájení vytékala. Ale chuťově mňam.

    • frankovka *
      frankovka * | 14. 10. 2007 12:11

      Tak jsem to vyzkoušel. Těsto se mi teda moc nepovedlo, asi špatný poměr surovin, ale i tak jsou povidloně vynikající a jen se po nich zaprášilo!:-))

    • Helena
      Helena | 13. 10. 2007 01:54

      Já zas marně řeším jak prudce upéci bez otvírání trouby, když nemám prosklená dvířka, takže na to nevidím. Nemůžete někdo prosím uvést alespoň orientační čas (jako např. u lístkového těsta neotvírat troubu 7 minut apod.). Díky, moc praxe zatím nemám.

    • Anonym
      Anonym | 12. 10. 2007 12:25

      Povidloně pečou i v jilemnické cukrárně u Nývltů. Jsou moc dobré. Je to taková zvláštní chuť. Stačí dle receptu vyzkoušet.

    • Petra
      Petra | 11. 10. 2007 18:15

      asi jsem asi taky nechápavá...ale prosím o doplnění,jaké množství těch povidel,doma mám 0,5 l kelímek,ale i malou skleničku...moc děkuju.S pečením teprve začínám,tak jsem radši,když jsou radši uvedené množství...

    • frankovka *
      frankovka * | 11. 10. 2007 08:15

      Tak přátelé, s povidloněm jsem se poprvé v životě setkal letos v létě v pekárně na Kvildě. To je prostě dobrota a já su rád, že se tu objevil recepis na ně! Díky díky, o víkendu vyzkouším. Povidla vyplývají z názvu, proto bych se nezlobil za opomenutí autorky. Výsledek vše nahradí!:-)) Už se těším, dočkati se nemohu...:-))

    • lenka mikesova
      lenka mikesova | 10. 10. 2007 22:33

      Tento recept určitě udělám.Děkuji za zveřejnění.Povidloň pečou v pekárně na Horské Kvildě a je to skutečně pochoutka.

    • Anonym
      Anonym | 10. 10. 2007 19:10

      na kolik péct a jak dlouho věnečky jsem nikdy nepekla dík

    • Magda
      Magda | 10. 10. 2007 14:50

      V ingrediencích povidla nejsou, ale v postupu ano, takže je to Michaelo s povidlama.

    • Anonym
      Anonym | 10. 10. 2007 14:46

      prosím o doplění povidel do ingrediencí pro nechápavé, pro ty co umí číst, se dvě upečené placky slepí celými povidly.

    • Michaela
      Michaela | 10. 10. 2007 13:13

      Podle názvu jsem čekala nějaká povidla.

    • Jana z VM
      Jana z VM | 10. 10. 2007 09:47

      Tak se nám to povidlí jaksi z ingrediencí vytratilo....

    • PAVLÍNKA
      PAVLÍNKA | 10. 10. 2007 08:16

      To ale vypadá mooc dobře.

    Vyberte, co chcete vytisknout
    Kategorie: Nejlepší dezerty
    Moučníky Buchty Pečení Výjimečný den Oslava Návštěva Slovník pojmů
    Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Hrubá mouka Máslo Prášek do pečiva Smetana ke šlehání Sůl Tuk Tvaroh Vanilkový cukr Vejce Voda Ztužený tuk
    Podělte se s přáteli o recept

    Mohlo by vám zachutnat

    Buchta nebo bábovka ze šlehačky

    Buchta nebo bábovka ze šlehačky

    Fazolky po staročesku

    Fazolky po staročesku

    Ovocný koláč III.

    Ovocný koláč III.

    Pohanková pomazánka

    Pohanková pomazánka

    Ořechovo-kávové řezy

    Ořechovo-kávové řezy

    Jednoduchá polévka z červené čočky pro děti i dospělé

    Jednoduchá polévka z červené čočky…

    Špenátové těstoviny se sýrem - zapečené

    Špenátové těstoviny se sýrem -…

    Jemné lívance z acidofilního mléka - bez vajec

    Jemné lívance z acidofilního mléka -…

    Mangovo-banánové smoothie

    Mangovo-banánové smoothie

    Doporučujeme

    40 minut
    Donuty s borůvkovou polevou

    Donuty s borůvkovou polevou

    50 minut
    Kotlety plněné kysaným zelím

    Kotlety plněné kysaným zelím

    20 minut
    Salát se sázenými vejci

    Salát se sázenými vejci

    45 minut
    Buchtičky s krémem

    Buchtičky s krémem

    40 minut
    Langoše s avokádem a lososem

    Langoše s avokádem a lososem

    15 minut
    Fazolový salát s rajčaty

    Fazolový salát s rajčaty

    90 minut
    Hrnečková pomerančová bábovka

    Hrnečková pomerančová bábovka

    30 minut
    Jarní šakšuka

    Jarní šakšuka

    150 minut
    Hovězí po burgunsku

    Hovězí po burgunsku

    Poslední sledované recepty

    34
    Palačinky
    Palačinky
    29
    Snadné čokoládové muffiny
    Snadné čokoládové muffiny
    27
    Tvarohová bábovka
    Tvarohová bábovka
    25
    Vepřový guláš
    Vepřový guláš
    23
    Brokolicová polévka se smetanou
    Brokolicová polévka se…

    Zajímavé články

    Mini Pavlova: Recept a galerie nejkrásnějších dortíků, které miluje celý svět!
    Mini Pavlova: Recept a galerie nejkrásnějších…
    Skromná výzva: Uvařte pro celou rodinu do 50 Kč za chod
    Skromná výzva: Uvařte pro celou rodinu do 50 Kč…
    Guláš z vepřového masa: Jak na ten nejlepší a co jste o jeho historii nevěděli
    Guláš z vepřového masa: Jak na ten nejlepší a co…
    Nejkrásnější dorty na dětskou oslavu: Pro malé princezny, piráty, víly i fotbalisty
    Nejkrásnější dorty na dětskou oslavu: Pro malé…
    MasterChef Česko: Uvařte klasická jídla jako profík s vylepšováky soutěžících!
    MasterChef Česko: Uvařte klasická jídla jako…

    Sledujte nás

    AHA.cz Jiří Krampol (82): URGENTNÍ PŘEVOZ DO NEMOCNICE!

    Jiří Krampol (82): URGENTNÍ PŘEVOZ DO NEMOCNICE!

    AHA.cz Konec hvězdných časů? Tohle fanoušky Čvančarové nepotěší

    Konec hvězdných časů? Tohle fanoušky Čvančarové nepotěší

    AHA.cz Deník Aha! 26.2.2021

    Deník Aha! 26.2.2021

    Dáma.cz Doveďte milování k dokonalosti: Jednoduché tipy, které vylepší váš sex

    Doveďte milování k dokonalosti: Jednoduché tipy, které vylepší váš sex

    Dáma.cz PETRA (45): Přítel mě znásilnil, zatímco vedle spaly děti. Bojím se ho

    PETRA (45): Přítel mě znásilnil, zatímco vedle spaly děti. Bojím se ho

    Ženy.cz Moje nejlepší džíny: Na které značky a střihy nedáme v redakci dopustit?

    Moje nejlepší džíny: Na které značky a střihy nedáme v redakci dopustit?

    Maminka.cz Brutálně upřímné momentky? Ano, protože přesně takové mateřství je

    Brutálně upřímné momentky? Ano, protože přesně takové mateřství je

    Reflex.cz Vladimír Pikora: Veřejné finance nejsou udržitelné. Česko se z premianta stává looserem

    Vladimír Pikora: Veřejné finance nejsou udržitelné. Česko se z premianta stává looserem

    E15.cz Místo břízolitu dřevo. Chata z „osmdesátek“ po rekonstrukci připomíná ptačí budku

    Místo břízolitu dřevo. Chata z „osmdesátek“ po rekonstrukci připomíná ptačí budku

    Abecedazahrady Geniální triky, které vám usnadní zahradničení. 28 praktických vychytávek

    Geniální triky, které vám usnadní zahradničení. 28 praktických vychytávek

    • Recepty.cz
    • Povidloně
     
    • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
    • Autorská práva k publikovaným materiálům
    • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
    • Informace o zpracování osobních údajů
    • Cookies
    • Nastavení soukromí