Povelikonoční vaječný rosol

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 300
      g měkký salám
    • 5
      ks vařená vejce Natvrdo
    • 1
      ks cibule
    • 1
      ks zeleninová směs
    • 1
      ks majonéza
    • 1
      ks pomazánkové máslo
    • 40
      g želatina
    • hovězí vývar 1/2 bujón Knorrox

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Všechny suroviny pokrájet na drobno a smíchat. Nálev z Moravanky doplnit do 2 dl vodou a přidat bujón, povařit jen chvilku, až se rozpustí. Do 1/4 l vody dáme želatinu a zahřejeme, smícháme s nálevem z Moravanky, a nalijeme do mísy na pokrájenou směs, přidáme majolku s pomazánkovým máslem a promíchané vlijeme do srnčího hřbetu, který jsme si vyložili mikrotenem.
2
Dáme do lednice ztuhnout, druhý den z formy vyklopíme, nakrájíme, doplníme čerstvou zeleninou, a radujeme se, jak se nám daří likvidovat vykoledovaná vajíčka.

Komentáře k receptu

  • Anonym
    Anonym |

    12. 3. 2005 20:00

    silně podobný recept je zde už jako vaječná mozaika!