Poopiční kulajda

moje hodnocení:

4,5

hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: maryhol

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 5
      ks brambory oloupané, nakrájené na kostky
    • 10
      ks pepř celý
    • 1
      sklenice nakládané houby
    • sůl
    • ocet
    • 2
      ks vejce
    • 1
      kelímek zakysaná smetana
    • 1
      lžíce polohrubá mouka na 1porci

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Brambory dame vařit do 3 l hrnce, osolíme, přidáme pepř (komu vadí ho kousat, může namlít nakonec).
2
Uvaříme doměkka, vyklopíme celou sklenici naložených hub, rozmícháme mouku s vodou - nelijeme vše, jen dle hustoty - řidčí - přijdou ještě vejce. Okyselíme a dosolíme, přidáme smetanu a rozkvedlaná vejce. Kyselost by měla být jako u zelňačky.
3
Postaví na nohy každého flamendra.

Komentáře k receptu

  • Anonym
    Anonym |

    31. 5. 2006 12:46

    Polévka je vynikající, ale po tahu bych si radši dala česnečku vyprošťovačku.

  • Marie Holanová
    Marie Holanová |

    19. 5. 2006 18:30

    Používám kyselé houby Mikádo.

  • MARIE Holanová
    MARIE Holanová |

    12. 5. 2006 17:42

    Nejlepší.jsou v kyselém nálevu.Kupuji houby Mikado.Je to směs malých hub a jsou skvělé

  • Markéta Čejková
    Markéta Čejková |

    10. 5. 2006 20:32

    Já tam dala zmrazené žampiony dušené na cibulce,ale jinak můžou být jakékoliv.Navíc tam také dávám kopr.A můžu říct,že to nemá chybu,opravdu.

  • Jana Kutačová
    Jana Kutačová |

    10. 5. 2006 10:33

    Do té polévky se vloží pouze houby? A v jakém nálevu?