Pomerančovo-mrkvová šťáva

moje hodnocení:

3,4

hodnotilo: 14
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Jojinka

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      ks pomeranč Chemicky neošetřený
    • 0,5
      kg mrkev
    • 0,5
      kg cukr
    • voda

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Pomeranč nakrájíme na kostičky, mrkev oloupat a též nakrájet na stejně velké kousky jako pomeranč. Dát do hrnce, přidat cukr a litr vody a vařit do měkka. Poté rozmixovat a přilít dva litry převařené vody. Po vychladnutí plnit do pet lahví a uschovat v lednici. Dle chuti zředit vodou.
Zařazení: Nápoje Slovník pojmů
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Antonie
    Antonie |

    20. 1. 2015 23:49

    Děkuji za nápad, osobně jsou mi bližší staré POCTIVÉ našima babičkama ozkoušené a jednoduché recepty. Přidala jsem jedno jablko a zázvor, který šťávě dává správný šmrnc :)

  • Ivana Šlapáková
    Ivana Šlapáková |

    20. 11. 2009 06:38

    Jo, ale pomeranče jsem oloupala a dala tak 2 velké na pul kg mrkve, moc nesladit, mrkev je sladká

  • Ivana Šlapáková
    Ivana Šlapáková |

    20. 11. 2009 06:36

    Já chválím, měla jsem letos dost mrkve tak z těch malých nebo horších jsem udělala asi 10 sklenic a fakt dobrý................. A určitě přírodní

  • Zdena z JM
    Zdena z JM |

    10. 11. 2009 06:39

    Prosím Vás,vždyť už toho nechte.Někdo prostě tento recept zkritizoval (i když trochu drsněji),ale podle mě není třeba kvůli tomu vést týden nesmyslnou debatu. Koneckonců docela by mě zajímalo,kde se dá sehnat chemicky neošetřený pomeranč.

  • Di -
    Di - |

    9. 11. 2009 20:53

    Možná si to ani Petro neuvědomujete, ale v naší zemi nežijí jenom rodiny, které si mohou každé ráno vymačkat litr čerstvé šťávy z pomerančů.....

  • Petra Pavlovová
    Petra Pavlovová |

    9. 11. 2009 20:35

    kdo koho urazil? nechápu smysl téhle debaty, i když si myslím, že zrovna tenhleten recept není nejpovedenější

  • Zora Manasová
    Zora Manasová |

    9. 11. 2009 15:37

    Debata má vždy zmysel, ak sa v nej používajú argumenty, a nie demagógia a urážky. A každý recept je nový - pre toho, kto ho nepozná. Pekný deň všetkým. Zora

  • Andrea Rubešová
    Andrea Rubešová |

    9. 11. 2009 11:13

    Jestli myslíte, že ze dvou pomerančů uděláte 2,5 litru dobrého džusu, tak to můžete zkusit. Končím s debatou, protože to nemá smysl. Tento a jemu podobné recepty nejsou ani kvalitní, ani chutné a pohříchu ani rychlé a nové. Bohužel, stále mají své zastánce a obdivovatele.

  • recepty 73
    recepty 73 |

    8. 11. 2009 20:21

    No,a co tam dát dva oloupané,místo jednoho celého?To by snad prošlo,ne?!

  • Andrea Rubešová
    Andrea Rubešová |

    8. 11. 2009 19:40

    Jesti tou biokmrví myslíte tu, co jste si vlastnoručně vypěstovala na zahradě, kde asi nejsou stopy dusičnanů, dusitanů a těžkých kovů (kde takovou máte???) tedy ano. Horší to už je s kvalitou pomerančů, ty si asi nepěstujete že, ty kupujete někde v zelenině natrhané nedozrálé, aby přežily transport, chemicky (a vydatně) se ošetřené, tu chemii si pěkně vyvaříte. I kdyby jste měla biomrkev s pomranče nevím jaký, když ji budete vařit, zničíte všechno. Nikdo (a myslím, že ani Vilma) tady nemluví o "džusech" za pár korun z obchoďáku. Džusem bych já myslela vyždímanou čerstvou šťávu z dobře omytého pomeranče. Ale... dobrou chuť

  • Veronika Lindner
    Veronika Lindner |

    5. 11. 2009 17:11

    Kratce pred vanocema v roce 2007 jsem na tento server dala recept na Domaci dzus.Je to take z mrkve a pomerancu,ale v jinem pomeru.Priklanim se k nazoru Di a chci k tomu jeste napsat,ze je to stary osvedceny recept z 80 let.Ja osobne se rada i ke starym receptum vracim a ode me ma tento recept jednicku!

  • Di -
    Di - |

    5. 11. 2009 07:03

    To bychom taky mohli zrušit celý tenhle server! Vždyť proč vařit polévky, když si můžeme vysypat do hrnce sáček sušené? Hlavní jídlo si koupíme v konzervě nebo zmrazené a koláč v pekařství! Nebo můžeme jít rovnou do restarurace. Kdo nerad vaří, ať sem nechodí, to je pro jiné zákazníky!

  • marie nezlakova
    marie nezlakova |

    4. 11. 2009 20:02

    Na receptu nevidím nic špatného,dělám ho občas také.Je tu spousta podobných pod názvem džus.Chce to jen trošku času a trpělivosti.Pokud chci,aby naše (nejen)drobotina nepila kupované šťávy,džusy...,které se většinou jenom zdravě tváří,tak mi to za trošku námahy stojí.

  • jaja 13
    jaja 13 |

    4. 11. 2009 18:51

    Jako děti jsme tenhe "džus" milovali. A dostala jsem na něj chuť. Určitě bude lepší než některé koncentráty z krabice.

  • ladislava staffenová
    ladislava staffenová |

    4. 11. 2009 16:13

    Jo a za 1

  • ladislava staffenová
    ladislava staffenová |

    4. 11. 2009 16:09

    Tohle dělala už moje babička, mamka, dělám to i já a je to perfektní ...., sice bych na půl kila mrkve dala ty pomeranče tři, ale rozhodně to není špatný recept!!!!!Záleží na chuti - kolik dám cukru, jak sladký je pomeranč atd... ale odsuzovat něco, co jsem neochutnala?Vilemino a klidně chroustejte, já taky ráda chroustám, ale ten džus si klidně udělám... asi nevíte, že to není o začátku 80.let, ale o chuti a dobrotě. Jste o mnohé ochuzena, pokud vše berete jen dobou, ze které to znáte.....pak nemůžete d+ělat dobroty, které naše bably dělaly ještě před první republikou - před rokem 1918.Hezký zbytek dne

  • Ivana Samcová
    Ivana Samcová |

    4. 11. 2009 14:09

    Paní Jarko, díky za vaši reakci, je perfektní. Ivana

  • Jarka O.
    Jarka O. |

    4. 11. 2009 13:33

    Vilemino, aleno a Cicely - představte si, že jsou ještě dnes lidé, kteří dají přednost čerstvému, doma vyrobenému džusu z vlastnoručně vypěstované bio mrkve, než lecjaké tekutině z krabice plné konzervantů. Lenko, nepřikládejte hodnocení přílišný význam, vidíte sama zde, jak nějaký recept dokáže potopit několik věci neznalých individuí:-(

  • Lenka Lišková
    Lenka Lišková |

    4. 11. 2009 12:46

    proč tu neni seznam TOP nejhorše hodnocenych receptů?

  • Cicely Smeckta
    Cicely Smeckta |

    4. 11. 2009 12:43

    asi nam to smazou ale tenhle recept je skoda energie a casu davam petku

  • alena benesova
    alena benesova |

    4. 11. 2009 12:40

    Není to moc vodnaté? Jak psala Vilemina, tak to se ale dělalo z kila mrkve a kila pomerančů. Taky bych dneska dala přednost radči džusu z krabice.

  • Vilemina Vilhelmová
    Vilemina Vilhelmová |

    4. 11. 2009 12:31

    Vynikající!!! Tenhle recept pamatuje začátek 80. let. Tehdy se dokonce ta břečka vařila v papiňáku. Prosím Vás, pokud fakt nemáte prostředky na zakoupení normálního džusu nebo si nedokážete vyždímat šťávu z pomeranče, tak chroustejte tu mrkev syrovou.