Pomazánka Harissa

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Do utřeného másla přidat 2 vaničky majolky, nastrouhaný eidam, 1 Harissu, nadrobno nakrájenou cibuli, rozmíchat a podle chuti osolit.
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Eidam sýr Harisa Majonéza Máslo Sůl

Komentáře k receptu

  • Jana Černá
    Jana Černá |

    13. 1. 2007 15:33

    I v Čechách se Harissa prodávala v tubě, ovšem jako dovoz z Maďarska a před rokem 1989 se sháněla velmi obtížně. Nyní je to malá sklenička od Hamé - 130g, v kombinaci s ostatními uvedenými přísadami je tato pomazánka (především na rohlíky a housky) opravdu pikantní a skutečně velmi jedlá.

  • Jozef T.
    Jozef T. |

    2. 1. 2007 11:41

    Kto navstívil Tunis alebo Maroko zrejme spoznal Harissu a teda vie, aká je pikantná. U nás sa predáva v tube (ako zubná pasta). Obsahuje 150 gramov pikantnej omácky. Priblizne 2 cm stacia na jeden obed aby vsetci slzili. Nepoznám výrobok, ktorý uvádzate v recepte, ale mám obavy, ze to mnozstvo je prehnané a pomazánka bude nejedlá.

Poslední navštívené:

Abecední seznam: