Policejní krokety

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: J.Tereza

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 50
      g anglická slanina
    • 2
      ks rohlík starší
    • 150
      g tvrdý sýr
    • 2
      ks vejce
    • 1
      stroužek česnek
    • sůl
    • paprika - sladká
    • mléko
    • olej

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Nadrobno nakrájenou slaninu rozškvaříme, odstavíme z ohně, přidáme na kostky nakrájené rohlíky a po chvilce zalejeme vejci rozšlehanými s trochou mléka.
2
Necháme vsáknout, a přidáme utřený česnek, sůl, strouhaný sýr a lžíci papriky. Solit opatrně, slanina je slaná. Dobře promícháme. Směs musí být tak hustá, aby se daly tvarovat válečky asi 8 cm dlouhé a 3 cm široké. Pokud se směs roztéká, přidáme sýr nebo rohlíky.
3
Vytvarované krokety smažíme ze všech stran a podáváme s brambory a salátem, nebo tatarkou či jinou studenou omáčkou.
4
Já obyčejně podávám omáčku z osoleného jogurtu s fůrou česneku.
5
Pokud někdo chce, může do kroket přidat na kostičky nakrájenou uzeninu.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Anonym
    Anonym |

    30. 1. 2006 07:58

    Vyzkouseno uz davno, receptik jsem objevila v kucharce Petra Novotneho "Ham a mnam - Nejlepsi recepty z Dobryho kafe na F1" a je to dobrota. Ja sice slaninu neskvarim, protoze u nas v rodine my ji neradi, ale skvarim klobasku nebo salam, ci sunku, je to pak mene mastne a smes drzi vcelku.Tyto krokety mame radi s bramborovou kasi, kluci musi u toho miti okurcicku a mne u toho staci pouze salat, jakykoliv z cestveho salatu, zelny (z hlavkoveho, kyseleho), calamada, z cervene repy apod. Je to mocky dobre, vyzkousejte, stoji to za to.

  • Kuchařka on-line
    Kuchařka on-line |

    19. 1. 2006 11:00

    Omlouvám se, trošku mi to ujelo :)

  • Jana Malá
    Jana Malá |

    19. 1. 2006 10:57

    To asi nebude moučník.Dělám je také jsou velmi dobré.