Pohankové bramboráčky (bez BKM a lepku)

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 200
      g pohanka
    • 2
      ks mrkev
    • 1
      ks cibule
    • 2
      stroužek česnek
    • 2
      ks vejce 1 - 2
    • solčanka
    • majoránka
    • sůl
    • olej
    • hladká mouka pohanková i jiná
    • mléko může být i rýžové při alergii na BKM
    • vločky nori

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Pohanku připravíme podle návodu (propláchneme, zalijeme osolenou vodou 1 : 1,5, povaříme 2 - 3 minuty, nesléváme a dáme na cca půl hodiny dojít do peřin :o)) a necháme vychladnout. Mrkev nastrouháme najemno, česnek také, cibuli najemno nakrájíme, vmícháme do pohanky spolu s vejcem a kořením, přilijeme trochu mléka a zahustíme moukou tak, aby vznikla hmota, ze které je možné vytvarovat placičky. Smažíme na rozpáleném oleji, je možno i péct v troubě jako zdravější a lehčí variantu. Podáváme se zeleninovým salátem (lze zhřešit i s tatarkou).
2
Recept je vhodný při bezlepkové dietě a při alergii na bílkovinu kravského mléka. Manžel tvrdí, že jsou lepší, než klasické bramboráky.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.