Pohanková kaše II.

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • pohanka neloupaná
    • cibule
    • česnek
    • pepř mletý
    • sůl
    • hovězí vývar event. masox
    • 1
      lžíce sádlo nebo olej

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Aby byla pohanková "kaše" sypká, je třeba opražit pohanku na pánvi, až tzv. skáče. Současně postavím hrnec s vodou, přidám nakrájenou cibuli, česnek, sůl, pepř a kostku masoxu, jakmile se voda vaří, stáhnu teplotu a pomalu přidávám horkou opraženou pohanku.
2
Vařím do vypaření vody (do měkka), nemíchám, nýbrž protřásám v hrnci s poklicí, přikrytém utěrkou (při míchání by se utvořila nevzhledná kaše). V závěru je dobré pokrm dokončovat bez pokličky, aby se vypařila nadbytečná voda.
3
Poté přidám lžíci sádla, podle množství pokrmu, protřepu, nechám chvíli "dojít" pod utěrkou a přikládám k jakémokoliv masu se šťávou. Je skvělá i samotná.

Komentáře k receptu

  • Tereza Jarčušková
    Tereza Jarčušková |

    18. 10. 2006 09:59

    Helenka, ak ju ochutíte výraznejšími bylinkami, stratí tú vôňu. Použite bazalku, šalviu, ale dobré skúsenosti mám aj so sušenými hubami.

  • Helena
    Helena |

    18. 10. 2006 09:27

    Ráda bych zkusila i neloupanou pohanku - loupaná mi moc chutná, ale neloupaná má pro mě zcela nepřijatelný zápach - je možné se ho nějak zbavit?